Acasa BusinessCompanii Anuntul facut de Renault despre uzina de la Mioveni

Anuntul facut de Renault despre uzina de la Mioveni

scris de C.F.V.
10 afisari

Intr-un interviu acordat agentiei Reuters, directorul general al Renault Romania a vorbit de masura pe care le va lua gigantul auto in centrul din tara noastra.
renault dacia mioveniRenault vrea sa creasca competivitatea uzinei din Romania, a declarat pentru Reuters Franta Nicolas Maure, seful tuturor activitatilor Renault din tara noastra. Centrul de la Mioveni sufera de pe urma concurentei uzinei din Tanger (Maroc), care la ora actuala produce aceleasi modele auto, insa salariile angajatilor sunt mai mici.
“Trebuie sa fim realisti”, a spus Maure, “daca vrem ca uzina sa ramana competitiva trebuie sa reducem ritmul cresterilor salariale pentru un timp”.

Gradul de automatizare al uzinei va trebui, de asemenea, sa creasca de la 5% la 20% – un grad totusi mic fata de cel din fabricile plasate in tarile occidentale, unde, spune Maure, acesta ajunge la 90%. “Nu vrem sa cream un tsunami pe piata fortei de munca”. De asemenea, angajatii care vor pleca nu vor fi inlocuiti, cel putin pentru o perioada.
Nicolas Maure recunoaste totusi ca uzina de la Mioveni este inca mai competitiva decat cea din Tanger – dar pe de alta parte, salariile angajatilor din Romania sunt de doua ori si jumatate mai mari decat ale celor din Maroc. Aceste masuri ar putea fi aplicate “pentru 12 pana la 18 luni”, directorul Renault sperand ca dupa aceasta perioada se vor relua exporturile de piese si componente spre Iran, suspendate la ora actuala din cauza negocierilor asupra programului nuclear al Teheranului.
Un alt factor care ne dezavantajeaza este infrastructura rutiera deficitara. De altfel, la mijlocul lunii aprilie cateva mii de angajati Dacia au protestat, cerand construirea autostrazii Pitesti-Sibiu. Premierul Ponta a comentat atunci ca uzina e pe profit si ca “daca o mai tin in mitinguri o sa se mute productia in Maroc”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult