Acasa BusinessCompanii Burger King preia cafenelele Tim Hortons. Prețul?

Burger King preia cafenelele Tim Hortons. Prețul?

scris de D.P.
2 afisari

Burger King anunță o preluare record, evaluată la 11,4 miliarde de dolari. Acesta va fi prețul plătit de lanțul american de fast-food-uri pentru rețeaua de cafenele canadiană Tim Hortons.

Burger King preia cafenelele Tim Hortons.

Burger King preia cafenelele Tim Hortons.

Potrivit înțelegerii parafate de consiliile de administrație ale celor două firme, fiecare acțiune Tim Hortons este evaluată la 59,73 de dolari în numerar și 0,8025 acțiuni Burger King.

Cele două branduri vor fi regrupate sub umbrela unei singure companii-mamă, cu sediul în Canada, care va fi cea mai mare piață a noului grup. Veniturile anuale ale noi entități juridice sunt estimate la 23 de miliarde de dolari. Noul grup va controla la nivel global o rețea de 18.000 de unități în aproximativ 100 de țări.

Berkshire Hathaway Inc, firma miliardarului Warren Buffett, va oferi finanțare pentru Burger King. Berkshire Hathaway va investi trei miliarde de dolari într-un pachet de acțiuni preferențiale, dar nu va fi implicată în gestionarea companiei.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult