Acasa BusinessCompanii Câte Apple Watch va produce Apple în primul trimiestru

Câte Apple Watch va produce Apple în primul trimiestru

scris de R. C.P.
3 afisari

Apple a dat comandă furnizorilor săi din Asia pentru producerea de 5 până la 6 milioane de ceasuri inteligente Apple Watch în primul trimestru al anului, noul produs dezvoltat de gigantul american urmând să fie comercializat începând cu luna aprilie, relatează MarketWatch.

Apple WatchModelul de bază Apple Watch Sport va acoperi circa jumătate din producţia din primul trimestru, potrivit unei surse familiare cu situaţia. Modelul de mijloc Apple Watch va reprezenta o treime dintre unităţile nou produse, în timp ce restul producţiei va fi acoperită de modelul de vârf Apple Watch Edition, a cărui carcasă este realizată din aur de 18 karate.

Apple intenţionează să crească producţia de Apple Watch Edition la peste 1 milion de unităţi pe lună în cel de-al doilea trimestru, anticipând o cerere mare pe piaţa din China, unde compania se bucură de o mare popularitate.

Apple Watch Sport va fi disponibil la un preţ de 349 de dolari. Deşi compania nu a anunţat încă preţurile pentru celelalte modele, analiştii estimează că modelul de vârf va fi unul dintre cele mai scumpe produse ale Apple, depăşind pragul de 4.000 de dolari.

 Apple Watch este prima categorie nouă de produse dezvoltată şi lansată de Apple începând din 2011, de când Tim Cook a preluat conducerea companiei.

Apple a înregistrat un profit record, de 18 miliarde de dolari, în primul trimestru al anului fiscal 2015, în urcare cu 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, datorită vânzărilor noilor modele de iPhone-uri lansate în luna septembrie a anului trecut.

Vânzările de iPhone-uri din perioada octombrie-decembrie au avansat cu 46% comparativ cu acelaşi interval din 2013, la numărul record de 74,5 milioane de unităţi, peste aşteptările analiştilor. care estimau că Apple va livra 64,9 milioane de unităţi.

În februarie, Apple a devenit prima companie listată la bursă din lume a cărei valoare de piaţă a depăşit pragul de 700 de miliarde de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult