Acasa BusinessCompanii Ce amenzi a dat ANPC magazinelor Auchan şi Penny din întreaga ţară

Ce amenzi a dat ANPC magazinelor Auchan şi Penny din întreaga ţară

scris de A.B.
473 Afisari

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi unor magazine care fac parte din lanţurile de retail Auchan şi Penny, din întreaga ţară.

Instituţia a derulat, la începutul lunii noiembrie 2023, o serie de acţiuni de control la 350 de unităţi, parte a lanţurilor menţionate.

„În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat până în acest moment, următoarele sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de circa 6,3 milioane lei, 108 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de aproximativ 230.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 45 magazine, propunerea unor decizii de încetare a practicilor comerciale înşelătoare, s-a propus închiderea temporară, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 4 unităţi, s-a propus închiderea temporară, pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, pentru 1 unitate”, se arată într-un comunicat al ANPC.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS