Acasa BusinessCompanii Ce bere se va bea la Oktoberfest

Ce bere se va bea la Oktoberfest

scris de A.P.
12 afisari

Ediția Oktoberfest 2015 începe sâmbătă la Munchen și va dura 16 zile, până în 4 octombrie. Cu 106,9 litri de bere de persoană pe an (cu 9 mai puțin decât în 2006), Germania rămâne o țară cu mulți consumatori de bere, relatează 20minutes.ch.

Hofbrau bereNici de această dată însă nu vor fi aduse beri artizanale, numai șase fabrici de bere, printre cele mai mari, fiind autorizate de primăria din Munchen să își vândă produsele, a scris duminică Die Welt. Patronul fabricii de bere bavareze Hofbrau, Michael Moller, se declară împotriva admiterii berilor artizanale, considerând că nu au nicio șansă să găsească public la Oktoberfest. „Sunt beri interesant de degustat, dar nu sunt făcute pentru consumul în cantitate mare”, a apreciat el.

Un alt argument împotriva prezenței acestui tip de beri este că marii producători de bere finanțează cu 1,5 milioane de euro dotările sărbătorii, sumă acordată „înainte de vânzarea primei beri”.

Numai Hofbrau aduce la evenimentul anual de la Munchen 750.000 de litri ce bere. Dacă se adaugă vânzările din afara zonei care găzduiește Oktoberfest, cantitatea de băutură se ridică la 5 milioane de litri, încheie 20minutes.ch.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult