Acasa BusinessCompanii Chevron a construit o școală în Vaslui. Poliția, de veghe

Chevron a construit o școală în Vaslui. Poliția, de veghe

scris de C.S.
6 afisari

Chevron a construit o școală primară în Păltiniș, județul Vaslui, aceeași localitate în care gigantul petrolier american deţine acord de mediu pentru explorarea gazelor de şist. Inaugurarea a fost atent supravegheată de Poliție și Jandarmerie.

Școală ridicată de Chevron la Păltiniș.

Școală ridicată de Chevron la Păltiniș.

La ceremonie au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Chevron, precum şi conducerea Consiliului Judeţean, respectiv preşedintele Dumitru Buzatu şi vicepreşedintele Vasile Mihalachi.

Prezenţa unui număr mai mare de forţe de ordine în zonă a avut drept scop prevenirea unor fapte asemănătoare celor din comuna Pungeşti, unde la sfârşitul anului trecut s-a instituit zonă specială de siguranţă, în urma incidentelor dintre localnici şi jandarmi.

Până în luna iunie, copiii din Păltiniş au învăţat într-o clădire veche, lucrările la noua şcoală, cu trei săli de clasă, fiind sistate din lipsă de fonduri.

Începută în urmă cu şapte ani, şcoala de la Păltiniş, în care învaţă 72 de elevi de ciclu primar, a costat 1,5 milioane de lei, finalizarea lucrărilor făcându-se abia anul acesta, cu sprijinul financiar al companiei Chevron, care a contribuit cu 390.000 de lei.

Pe lângă fondurile alocate finalizării şi dotării şcolii (biblioteca a primit o donaţie de 3.000 de volume), compania Chevron a oferit elevilor din Păltiniş uniforme şi rechizite.

Mai multe acţiuni de protest au avut loc la sfârşitul anului trecut în comuna Pungeşti, după ce compania Chevron a anunţat că va începe lucările de explorare a gazelor de şist în apropierea localităţii Siliştea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult