Acasa BusinessCompanii Cine a cumpărat postul PRO TV

Cine a cumpărat postul PRO TV

scris de D.P.
244 Afisari

Grupul de media Central European Media Enterprises (CME), proprietarul PRO TV, a semnat un acord definitiv pentru vânzarea către fondul de investiţii PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, miliardarul Petr Kellner (55 de ani).

Tranzacţia semnată acum este evaluată la 2,1 miliarde dolari. PPF va plăti 4,58 dolari pe acţiune, în numerar, acţionarilor CME.

Finalizarea tranzacţiei este estimată pentru jumătatea anului viitor.

Petr Kellner are deja afaceri în România, prin intermediul PPF, în principal în domeniul imobiliar, el cumpărând sediul ING Bank şi complexul Metropolis Center, ambele din Bucureşti. Averea sa personală este evaluată la acest moment de Forbes la 15,4 miliarde dolari. Fondul PPF deţine active în valoare de peste 45 miliarde euro.

CME a anunţat, în martie, că analizează o potenţială fuziune sau vânzarea către un investitor strategic, parte a unui plan menit să maximizeze valoarea deţinerilor acţionarilor. CME operează o reţea de 30 de canale TV, în România, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Slovenia.

Proprietarul PRO TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), a obţinut în primele 9 luni venituri de circa 126,86 milioane dolari pe piaţa românească, în scădere cu 7,2% faţă de perioadă similară din 2018. Spre comparaţie, după primele 3 trimestre din 2018, compania a raportat 136,68 milioane de dolari în România. La un curs de schimb constant, veniturile CME în România au crescut însă uşor, cu 0,6%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult