Acasa BusinessCompanii Conducerea ANRP a demisionat. Ce reacţie a avut Ponta

Conducerea ANRP a demisionat. Ce reacţie a avut Ponta

scris de B.C.R
5 afisari

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), George Baesu, i-a inaintat premierului Victor Ponta demisia sa din functie si a celor 2 vicepresedinti.

George Baesu

George Baesu

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, i-a trimis premierului Victor Ponta un memoriu în care reclamă că instituţia este obligată la amenzi pentru neplata în termen a titlurilor de despăgubire, însoţit de demisia sa şi a celor doi vicepreşedinţi.
„Avem o situatie exceptionala la ANRP. Cred ca suntem singura institutie din Romania impotriva careia exista mii de procese in cadrul carora cetatenii cer amendare pentru neplata sau pentru neemiterea de titluri de despagubire.

In conditiile Legii contenciosului administrativ, suntem in situatia in care instantele ne aplica amenzi nu pentru faptul ca nu am face bine ce facem, ci pentru ca nu facem in 30 de zile. Cu alte cuvinte, ajungem noi, cei care am descoperit mizeria din domeniul retrocedarilor, sa platim pentru ca altii au furat cat au putut din acest domeniu, oamenii nemultumiti au facut procese in instanta, iar instantele astazi amendeaza pe cei care nu sunt in stare ca, in 30 de zile de cand apare o hotarare, sa fie in executare”, a sustinut Baesu.
El a aratat astfel ca membrii conducerea ANRP se afla in situatia de a plati amenzi de zeci de mii de euro pentru ca nu au stiut sa fie „Supermeni”. „Ajungem sa platim individual, cei care ne-am asumat sa spunem adevarul despre ce s-a intamplat in Romania in acest domeniu. Noi suntem plimbati prin toata tara pentru astfel de procese, iar legea astazi, asa cum e scrisa, este interpretata de unii in sensul ca putem fi amendati si in trecut”, a spus Baesu.

Reacţia lui Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după ședința Biroul Permanent Naţional la PSD, că în cadrul Autorității Nationale pentru Restituirea Proprietăților(ANRP) este o problemă gravă. 

”Avem o problemă extrem de gravă la ANRP. Toată conducerea ANRP este amendată în fiecare zi de către instanțe că nu retrocedează. Într-un fel sunt între ciocan și nicovală”, a spus premierul. Victor Ponta a menţionat că speră ca împreună cu Ministerul de Justiţie şi de Finanţe să se găsească o soluţie în şedinţa de Guvern şi a adăugat că a informat şi CSM-ul, pentru ca ANRP-ul să funcţioneze în condiţii bune.

”Trebuie să găsim o soluție, pentru că altfel nimeni nu va vrea să lucreze. Nu se poate să ai presiunea amenzilor. I-am rugat pe toți ca până miercuri să avem o soluție. Dar repet, oamenii au dreptate să nu mai lucreze. Sunt forţaţi să retrocedeze, altfel primesc amenzi. Pe de altă parte, nu a fost niciun fel de problemă de restituiri ilegale, cum a fost în perioada 2010-2012. Absurdul este că amenzile se duc tot la bugetul de stat. Este o chestiune care trebuie reglementată”, a mai spus Victor Ponta

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult