Acasa BusinessCompanii Conferinta Nationala a Pietei de Capital şi efectele „cuponiadelor”

Conferinta Nationala a Pietei de Capital şi efectele „cuponiadelor”

scris de Ștefan Constantinescu
7 afisari

Conferinta Nationala a Pietei de Capital cauta solutiile pentru anularea efectelor „cuponiadelor” de la inceputul anilor ’90 asupra pietei de capital.

Conferinta Nationala a Pietei de Capital şi efectele „cuponiadelor”

Conferinta Nationala a Pietei de Capital şi efectele „cuponiadelor”

Luni, 24 noiembrie a.c., are loc la Palatul Parlamentului Conferinta Nationala a Pietei de Capital, eveniment organizat de Media XPRIMM si Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital. Participarea la eveniment este gratuita. Click aici pentru detalii si inscrieri: www.newscapital.ro.

Evenimentul are ca obiectiv principal identificarea solutiilor la problemele generate de „Cuponiadele” de la inceputul anilor ’90. Acestea au fost esecuri categorice din punctul de vedere al intentiei declarate – distribuirea averii nationale intregului popor. Efectul cuponiadelor se traduce prin crearea unui imens impas legal din care piata de capital autohtona nu a reusit sa iasa. Statul este cel mai mare actor al Bursei de Valori Bucuresti – BVB si, de fapt, singurul care conteaza.

Ce se poate face pentru deblocarea situatiei?

Alaturi de reprezentanti ai autoritatilor, conferinta va reuni doua categorii de vorbitori: specialsti angahati la stat si cei care lucreaza in piata libera. Opiniile lor asupra solutionarii griparii pietei sunt total diferite si nu au legatura cu categoria careia ii apartine fiecare vorbitor. Acest cadru va conduce la dezbateri aprinse.
Conferinta se va concentra pe dezbaterea subiectelor semnificative pentru domeniu, precum consecintele juridice ale desfiintarii pietei RASDAQ, efecte ale modificarilor legislative in domeniul SIF-urilor, necesitatea transparentei in controlul societatilor listate la bursa sau schimbarile majore aduse de noile acte normative europene in materia pietelor financiare si abuzului de piata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult