Acasa BusinessCompanii Costin Borc: Investițiile străine reprezintă o prioritate pentru Guvernul României

Costin Borc: Investițiile străine reprezintă o prioritate pentru Guvernul României

scris de C.P.
17 afisari

Investițiile străine reprezintă o prioritate pentru Guvernul României și este important să vedem cum putem gestiona proiectele începute și cum putem crea condiții ca România să devină din ce în ce mai atractivă pentru investitori, a declarat, luni, la inaugurarea noii unități de cutii de viteză automate 9G Tronic din cadrul Star Assembly, subsidiara Daimler de la Sebeș, Costin Borc, viceprim-ministru și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

cristi borcInvestițiile străine reprezintă o prioritate pentru Guvernul României și implicit pentru mandatul meu ca ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. La rândul ei, România este o soluție pentru investitori”, a spus Borc, citat într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

Potrivit oficialului, este important „cum gestionăm proiectele începute în guvernele anterioare și cum putem crea condiții, astfel încât România să devină din ce în ce mai atractivă pentru investitori”.

„Trebuie să înțelegem foarte bine investitorii. Să înțelegem de ce vin aceștia în România și cum putem să maximizăm oportunitățile de investiții. Industria auto se află printre cele 6 industrii prioritare, pe lângă IT, aerospațială, bio-economia, agricultura, industriile creative, unde ne dorim să atragem mai mulți investitori și să menținem actualii parteneri. Guvernul României sprijină începutul unei noi etape de investiții de peste 300 de milioane de euro derulate de Daimler în România și considerăm că aceasta se înscrie în linia pe care ne-am propus-o, aceea a re-industrializării țării noastre și a creșterii competitivității economiei românești. Lansarea activității de producție care are loc astăzi și investițiile asociate acestui demers la Sebeș oferă regiunii o perspectivă deosebită pentru viitor. În acest mod continuăm colaborarea de succes dintre Daimler și România, ca locație de producție”, a spus Costin Borc.

Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a abordat, de asemenea, în discursul său, și problematica forței de muncă, afirmând că „extinderea producției de cutii de viteză automate de ultimă generație destinate automobilelor Mercedes-Bens a generat, până în acest moment, peste 500 de noi locuri de muncă”.

În acest context, Borc a amintit unii dintre factorii care determină investitorii să aleagă România ca destinație a dezvoltării afacerilor, respectiv: forța de muncă flexibilă și calificată, integrarea în piața europeană și globală, prin nașterea unor clustere în diferite industrii (piese auto, aerospațiale, IT), dar și prin conectarea din ce în ce mai bună a orașelor mari, precum și costuri reduse.

Luni, a fost inaugurată la Sebeș, județul Alba, o nouă unitate de producție a cutiilor de viteze Mercedes 9G-Tronic, la uzina Star Assembly. Cutia de viteze automată 9G-TRONIC de la Mercedes-Benz este prima din lume cu nouă trepte și convertor de cuplu pentru vehiculele premium.

Star Transmission, filiala concernului german Daimler în România, a fost înființată în anul 2001 prin deschiderea unei unități de producție la Cugir. Începând din vara anului 2013, a fost deschisă o altă unitate de producție la Sebeș, pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, o investiție de 30 de milioane de euro, care a creat circa 250 de locuri de muncă.

La începutul lui 2014 a avut loc inaugurarea oficială a unității de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, o investiție de aproape 40 de milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult