Acasa BusinessCompanii Dan Plaveti, director general al Tarom

Dan Plaveti, director general al Tarom

scris de A.P.
29 afisari

Consiliul de Administrație al Tarom a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atribuțiile de director general al companiei, iar Gabriel Stoe să revină ca director financiar.

Dan Plaveti

Dan Plaveti

Consiliul de Administrație al Tarom s-a reunit în ședință joi, 4 august, având pe ordinea de zi mai multe puncte privitoare la activitatea Companiei. Unul dintre obiectivele principale ale administratorilor este reprezentat de creșterea eficienței pe toate planurile în cadrul Tarom. O atenție deosebită este acordată evoluției financiare a companiei, fapt reflectat de rezultatele financiare pentru primele șase luni din 2016, care se încadrează în bugetul aprobat pentru acest an. Prin urmare, Consiliul de Administrație a decis ca Gabriel Stoe să își reia rolul de director financiar în cadrul Tarom, pentru a continua ameliorarea rezultatelor financiare și atingerea obiectivelor stabilite pentru 2016″, se arată într-un comunicat de presa.

Gabriel Stoe a fost numit Director Financiar al Tarom în 2015, în urma unei selecții efectuate conform OUG 109 / 2011, iar din martie 2016, a preluat interimar și atribuțiile funcției de director general.

„Consiliul de Administrație apreciază activitatea și îi mulțumește lui Gabriel Stoe pentru eforturile de a redresa compania și de a consolida echipa executivă.
Selecția unui director general al Tarom, în conformitate cu prevederile Legii 111/2016, este un proces estimat să mai dureze 4-6 luni. Între timp, Consiliul de Administrație dorește să lucreze în continuare în strânsă legătură cu echipa executivă și a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atribuțiile de Director General, începând din 5 august 2016 și până la încheierea procesului de selecție. Dan Plaveti este membru în Consiliul de Administrație al Tarom. Are experiență managerială în companii private și de stat și cunoștințe solide în domeniul aviației, fiind absolvent al Facultății de Aeronave”, menționează sursa citată.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în 1954. Aceasta își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA,) iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Dan Iulius Plaveti s-a născut la 29 martie 1969.

A urmat cursurile Liceului Frații Buzești din Craiova, între 1983 și 1987.

Între 1988 și 1993, a studiat la Facultatea de Aeronave din cadrul Universității Politehnice București, obținând diploma de inginer aeronave, specializarea echipamente de bord și navigație aeriană.

A ocupat funcțiile de: membru al Comitetului de Marketing în Rețeaua GM România (2006-2009); membru în Consiliul de Franchise, Rețeaua GM România (2008-2009); director de vânzări și marketing în cadrul German Top Trading SRL (mart. 2002—ian. 2008); director general al German Top Trading SRL (2008-2009).

A fost vicepreședinte (mart. 2009—iun. 2010) și apoi președinte (iun. 2010 — iun. 2012) al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

În 2013, a lucrat ca administrator al German Top Trading SRL.

Între anii 2014 și 2015, a fost membru CA în Compania Națională Aeroporturi București SA. În 2015, a fost numit membru CA la CFR Călători SA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult