Acasa BusinessCompanii Ediţia a VII-a a campaniei “Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe”

Ediţia a VII-a a campaniei “Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe”

scris de C.S.
57 afisari

Deşi, în primele şase luni ale acestui an, s-a remarcat o uşoară creştere, de circa 6% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, a primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de locuinţe (obligatorii şi facultative)*, gradul de acoperire al locuinţelor din România este în continuare insuficient, situându-se în jurul valorii de 20%.

Mai mult decât atât, deşi numărul poliţelor în vigoare (obligatorii şi facultative) din primul semestru al acestui an a fost de 3.226.790, în creştere uşoară cu circa 2% (61.612 de contracte) faţă de perioada similară a anului precedent, în ceea ce priveşte despăgubirile, volumul acestora s-a mărit semnificativ. Conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF, valoarea totală a despăgubirilor achitate de asigurătorii de locuinţe a crescut cu 56% în primele 6 luni din 2019, până la 47,07 milioane de lei, faţă de S1 2018 (30,14 milioane lei).

Inundaţii, incendii, cutremure, dar şi… tornade

În România, locuinţele sunt ameninţate de o multitudine de riscuri.

De exemplu, în primul semestru al acestui an, numărul intervenţiilor pentru limitarea/ înlăturarea efectelor inundaţiilor a crescut cu 46% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, arată datele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – IGSU**: 3.227 de cazuri. În urma acestora, au fost distruse, avariate sau inundate 1.253 de locuinţe, judeţele cele mai afectate de acest tip de risc fiind Galaţi, Prahova şi Mehedinţi.

În aceeaşi perioadă s-au înregistrat, de asemenea, 151 de cutremure de magnitudini mici şi medii, 17 alunecări de teren, dar şi 9.394 de incendii, dintre acestea 3.699 afectând locuinţe**.

Tot în primele 6 luni ale anului 2019, la nivel naţional, au fost înregistrate şi 10.901 de infracţiuni de furt din locuinţă, reprezentând o scădere cu 5,05% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (11.481)**.

Dincolo de aceste aspecte, există dovezi că schimbările climatice se manifestă şi la nivelul ţării noastre, provocând, printre altele, fenomene meteorologice extreme***. Furtunile violente și fenomenele de tipul tornadelor, manifestate recent pe teritoriul ţării noastre, atrag atenţia din ce în ce mai mult asupra acestui aspect, iar studiile ştiinţifice confirmă faptul că au loc modificări ale climei. De exemplu, între 2010 – 2017 s-a observat o intensificare a fenomenelor hidrologice periculoase extreme, manifestate prin scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide (flash floods) pe râurile mici, cu efecte severe de inundaţii locale, conform INHGA.

De asemenea, analize realizate la nivelul ANM arată o tendinţă de creştere a temperaturilor în 3 din 4 anotimpuri, dar şi modificări semnificative ale altor indicatori climatici, precum descreşterea grosimii stratului de zăpadă şi creşterea duratei maxime a valurilor de căldură.

„Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe” – despre asigurări şi schimbările climatice

În acest context, campaniile de informare privind rolul asigurărilor de locuinţe şi modul în care acestea pot oferi protecţia financiară în faţa riscurilor care ameninţă casele românilor rămân mai actuale ca niciodată.

Astfel, APPA – Asociația pentru Promovarea Asigurărilor lansează, alături de UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare şi PAID România – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, cea de-a VII-a ediție a campaniei „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe”, reamintindu-le românilor că pot face ceva pentru siguranța locuinței lor, chiar și în fața unor dezastre de proporții.

Mai mult decât atât, în acest an, în premieră, campania urmăreşte să atragă atenţia atât asupra schimbărilor climatice şi a impactului acestora asupra locuinţelor românilor, cât şi asupra măsurilor pe care le pot lua aceştia pentru a contribui la scăderea factorilor ce contribuie la schimbările climatice (poluare, consum excesiv de energie etc.)

Proiectul se derulează în perioada 1-31 octombrie și include:

  • O amplă campanie naționalăde informare și educare a populației cu privire la asigurarea locuințelor, având la bază distribuția de materiale informative;
  • Diseminarea mesajelorcu privire la necesitatea asigurării locuinței printr-o campanie dedicată, derulată prin mijloacele specifice social media;
  • Un eveniment dedicat riscurilor catastrofaleși asigurărilor de locuință: ICAR – Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale (8 octombrie, Bucureşti).

Ca la fiecare ediție, campania va duce mesajul către publicul țintă format din proprietarii de locuințe din România, în cât mai multe forme, prin toate canalele pe care le are la dispoziție. Printre acestea:

  • Un chatbot care va oferi informații despre asigurări și măsuri de siguranță a locuinței;
  • Postări cu potențial de viralizare în social media;
  • Distribuție de materiale informative în marile galerii comerciale, prin intermediul partenerilor campaniei;
  • … și multe altele.

Campania beneficiază de sprijinul principalelor companii de asigurări din piaţă. Mai multe detalii sunt disponibile pe asigurarealocuintelor.ro şi pe pagina de Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS