Acasa BusinessCompanii Enel ar putea renunța la vânzarea operațiunilor din România

Enel ar putea renunța la vânzarea operațiunilor din România

scris de Șt. C
1 afisari

Italienii de la Enel ar putea renunța la vânzarea operațiunilor din România, întrucât nu vor putea obține 1,8 miliarde de euro din această tranzacție, așa cum își doresc, au declarat, joi, surse oficiale.

Enel

Enel

Enel trebuie să vândă active pentru a-și acoperi unele datorii și are nevoie să obțină 1,8 miliarde de euro din vânzarea celor trei distribuții de energie pe care le deține în România. Din evaluările noastre, ei nu vor putea obține mai mult de 1,2 — 1,3 miliarde de euro”, au spus sursele citate de Agerpres.

Potrivit acestora, Enel a cerut un bonus de 500 de milioane de euro pentru a vinde la pachet cele trei distribuții, care ar avea cumulat o cotă destul de mare pe piața de furnizare a energiei. „Vânzarea nu se poate face la pachet, întrucât nici privatizarea celor trei distribuții nu s-a făcut la pachet. Există contracte de privatizare diferite, cu clauze diferite”, au adăugat sursele menționate.

Cât ar putea obține Enel pe activele din România

Acestea au mai spus că a existat o companie din China care ar fi fost de acord să plătească inclusiv acest bonus, însă statul român nu agreează venirea chinezilor la controlul Enel Dobrogea, întrucât în această zonă există o bază militară americană.

Pe lângă Electrica și Nuclearelectrica, alte companii interesate de preluarea operațiunilor Enel ar fi cea germană E.ON și francezii de la Electricite de France, au adăugat sursele.

„Există în acest moment șanse 50-50% ca Enel să renunțe la vânzarea operațiunilor din România și să vândă active din alte țări pentru a-și acoperi datoriile”, au subliniat sursele citate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult