Acasa BusinessCompanii Explozie și incendiu la Rafinăria PETROMIDIA. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Explozie și incendiu la Rafinăria PETROMIDIA. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

scris de Șt. C
254 Afisari

Sunt degajări mari de fum vineri dimineața, 29 martie, la Rafinăria Petromidia, din Năvodari. O explozie neurmată de incendiu a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum.

Potrivit IGSU, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Autoritățile locale sunt în alertă maximă.

UPDATE 11:00 – Ce a declanșat explozia

Departamentul de Comunicare și Relații Publice al KMG International a transmis că, în prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Astfel, activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță, recertificarea și modernizarea a unităților de producție.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD.

Pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din  cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești.

În sprijinul echipajelor care intervin la fața locului, a fost trimisă și autospeciala transport roboți de la ISU BIF. 

Totodată, alte 4 mașini de stingere din cadrul ISU  IL (2) și ISU CL (2) vor interveni în sprijinul colegilor din ISU CT.

Oamenii sunt evacuați din incinta Rafinăriei Petromidia! 

La fața locului intervin echipaje de Ambulanță, Pompieri, SMURD, Jandarmerie, Poliție.

A fost identificat și un incendiu. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS