Acasa BusinessCompanii Hotelul parlamentarilor a dat faliment

Hotelul parlamentarilor a dat faliment

scris de D.P.
28 afisari

Hotelul prădat de hoţi zilele trecute a avut în ultimii 9 ani chiriaşi de vază – parlamentari ai României. În 2006, criteriile de selecţie a ofertelor de cazare includeau un preţ mai mic de 7.000 de lei pe lună şi un număr cât mai mare de camere disponibile. Aşa a intrat în afaceri cu Parlamentul Dorin Munteanu, născut la Chişinău şi proprietar al hotelului Monte Nelly, din zona Pieţei Rosetti.
Monte Nelly hotelÎn 2006, conducerea Camerei Deputaţilor negocia pentru cazarea aleşilor. Miron Ignat, fost chestor al Camerei, a fost cel care a încheiat contractul cu Dorin Munteanu, patronul hotelului Monte Nelly.

În 2013, suma pentru cazare alocată fiecărui parlamentar a fost redusă de la 7.000 la 4.000 de lei iar aleşii au fost lăsaţi să-şi găsească singuri unde să stea. Pentru că erau obişnuiţi cu locul, 50 dintre ei au rămas la Monte Nelly. Însă în ultimii doi ani condiţiile de acolo s-au degradat tot mai mult iar firma care deţine hotelul a intrat în faliment.

„Am apucat totuşi să mă mut. Undeva la sfârşitul lui ianuarie. Ştiam de toate problemele hotelului respectiv şi am apucat să mă mut. Stau undeva în chirie”, spune Stelian Dolha, deputat PNL.

La începutul anului, hotelul a fost debranşat de la reţeaua de electricitate. Deputaţii s-au mutat de acolo, pentru scurt timp, credeau ei. Au lăsat lucrui în camere pentru că administratorul le-a promis că toate problemele se vor rezolva.

După ce din camerele hotelului au dispărut bani, haine, obiecte personale şi electronice, poliţia a sigilat clădirea şi a început o anchetă. A fost reţinut un bărbat asupra căruia au fost găsite toate bunurile furate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult