Acasa BusinessCompanii Huawei a dat România în judecată

Huawei a dat România în judecată

scris de C.S.
253 Afisari

Compania Huawei a dat în judecată statul român. Gigantul din China a cerut anularea deciziei prin care i-a fost respinsă cererea de obținere a autorizării pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G.

Au fost dați în judecată atât premierul României, Marcel Ciolacu, precum și Ministerul Cercetării și Consiliul Suprem de Apărare al Țării, prin Administrația Prezidențială, informează Profit.ro.

Demersul companiei chineze vine în contextul în care Statele Unite încearcă să-și convingă aliații să interzică echipamentele Huawei în rețelele lor 5G.

Potrivit americanilor, Beijingul ar putea utiliza produsele Huawei pentru a spiona comunicațiile și traficul de date din alte țări.

Anul trecut, Comisia Europeană a estimat că furnizorii chinezi de echipamente de telecomunicații, printre care și gigantul Huawei, reprezintă un risc pentru securitatea Uniunii Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult