Acasa BusinessCompanii Listarea internaţională a companiei Electrica, curentată de Electrica Serv

Listarea internaţională a companiei Electrica, curentată de Electrica Serv

scris de Ștefan Constantinescu
692 Afisari

La Electrica SA se prezintă în cursul zilei de luni, 16 februarie 2015, rezultate financiare anuale preliminare pentru anul 2014. Va fi interesant de analizat modul cum vor fi prezentate informaţiile privind activităţile financiare ale celor trei sucursale de la Electrica Serv, parte componentă a Electrica SA, având în vedere problemele de patrimoniu de la Electrica Serv.

electrica servPotrivit informaţiilor obţinute de Ziua Veche, în rapoartele de audit întocmite de Curtea de Conturi şi de firma KPMG au fost inregistrate in contabilitate bunuri fara a avea la baza Procese-verbale de predare-primire, constand in bunuri din domeniul public al statului. Valoarea acestora se ridică la peste 150 de milioane de lei.

Eugen Davidoiu, directorul de la Electrica Serv, este unul din foştii directori ai mineritului din Oltenia. Davidoiu şi-a găsit un loc confortabil şi bine plătit la Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv. Davidoiu este directorul acestei filiale a Electrica SA, post pentru care primeşte un salariu anual de peste 130.000 de lei.

De când este în fruntea Electrica Serv, Davidoiu a aprobat o serie de contracte de achiziţii de bunuri şi servicii fără organizarea unor licitaţii publice, motivând faptul că nu este obligat să organizeze licitatii publice conform prevederilor OUG 34/2006, deoarece nu este o companie de stat. Dar, statul, prin intermediul Ministerului Energiei, este acţionar majoritar la Electrica (48,78%), companie care are în compunere şi Electrica Serv.

Situaţia nu este deloc roz pentru directorul Electrica Serv deoarece, anul acesta, guvernul va demara procesul de listare internationala a companiei Electrica, deci şi a Filialei de Întretinere si Servicii Energetice Electrica Serv -S.A.

Cum se va face acest lucru cu problemele de patrimoniu şi cu neregulile privind contractele de achiziţii şi servicii din ultimul an de la Electrica Serv este un mare semn de întrebare.

Pentru moment, aşteptăm rezultate financiare anuale preliminare pentru anul 2014 de la Electrica SA, după care vom continua investigaţiile şi vom prezenta date concrete privind modul cum s-au cheltuit milioane de euro fără licitaţie la Elctrica Serv şi a modului cum a fost subevaluat patrimoniul acestei scietăţi.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS