Acasa BusinessCompanii MApN a anulat licitația pentru corvetele Forțelor Navale Române

MApN a anulat licitația pentru corvetele Forțelor Navale Române

scris de Misu Andrei
106 Afisari

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că a anulat licitația pentru corvetele Forțelor Navale Române.

„Autoritatea contractantă din Ministerul Apărării Naționale a aprobat luni, 7 august, anularea procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, propusă prin raport de comisia de evaluare constituită în baza HG nr. 48 din 15 februarie 2018. Decizia de anulare a procedurii specifice a fost luată în baza dispozițiilor secțiunii B.I, punctul 4, literele f) și g), coroborat cu dispozițiile secțiunii B.II, litera c), punctul 10, din HG nr. 48/2018, întrucât ofertantul declarant câștigător nu a semnat acordul-cadru în termenele solicitate de autoritatea contractantă și nu au fost identificate fondurile necesare declarării ca fiind câștigător a operatorului economic de pe locul următor. Decizia anulării procedurii specifice a fost comunicată celor trei ofertanți marți, 8 august”, a comunicat MApN.

În luna iunie, ministrul Apărării Naționale a dat asocierii dintre firma franceză Naval Group și Şantierul Naval Constanţa un soi de ultimatul pentru semnarea imediată a contractului de de 1,2 miliarde de euro pentru furnizarea de 4 corvete Gowind 2500 cu propulsie hibridă diesel-electrică CODLAD şi soluţii de înarmare europene cu rachete MBDA, adică rachete anti-aer VL Mica şi vectori anti-navă Exocet. „La sfârșitul acestei săptămâni așteptăm răspunsul de la partea franceză, după care va fi solicitat următorul și în funcție de decizie care se va lua vom ști ce avem de făcut în continuare.(…) Nu mă pot substitui părţii franceze, noi ştim ce avem de făcut, din punct de vedere legal, în România. Este un contract din 2019 care îşi poate găsi o finalitate, într-un sens sau altul, în curând”, spunea Angel Tîlvăr la Parlamentul României. Cu toate astea contractul nu s-a semnat nici până acum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS