Acasa BusinessCompanii McDonald’s se extinde puternic în Rusia

McDonald’s se extinde puternic în Rusia

scris de D.P.
36 afisari

Lanțul de restaurante de tip fast-food McDonald’s intenționează să deschidă peste 60 de restaurante în Rusia în acest an, accelerând ritmul expansiunii față de anul trecut, după ce accentul pus pe furnizorii locali și meniurile accesibile s-au dovedit a fi o rețetă de succes într-o perioadă de criză economică, informează Reuters.

Khamzat Khasbulatov

Khamzat Khasbulatov

„Industria restaurantelor a stagnat de la începutul lui 2015, dar am înregistrat o creștere semnificativă a cotei noastre de piață, pe măsură ce ne-am continuat expansiunea”, a declarat, luni, directorul McDonald’s Russia, Khamzat Khasbulatov.

Acesta a precizat că, în 2015, McDonalds a deschis 59 de restaurante în Rusia și, de asemenea, compania a majorat prețurile cu mai puțin decât rata inflației, o strategie pe care o va continua și în acest an pentru a rămâne competitivă.

McDonald’s este prezent în Rusia de 26 de ani și, între timp, și-a majorat treptat ponderea furnizorilor locali până la 85%.

„Dezvoltarea unei rețele de furnizori locali a jucat un rol important în susținerea profitabilității noastre”, a spus Khamzat Khasbulatov, adăugând că McDonald’s speră să-și localizeze în întregime producția, ceea ce va ajuta la reducerea impactului fluctuațiilor valutare și a embargoului introdus de Rusia pentru produsele alimentare din Occident.

Separat, în presa din România au apărut informații potrivit cărora McDonald’s a vândut operațiunile locale grupului maltez Premier Capital. În 2015, McDonald’s România a aniversat 20 de ani de la deschiderea primului restaurant pe piața locală. Compania deține 67 de restaurante în 21 de orașe și are peste 4.000 de angajați. Până în prezent, a investit peste 600 de milioane de lei în România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult