Acasa BusinessCompanii Merkel, reputația Germaniei şi scandalul Volkswagen

Merkel, reputația Germaniei şi scandalul Volkswagen

scris de C.F.V.
6 afisari

Scandalul emisiilor trucate de la Volkswagen nu a afectat reputația solidă a Germaniei, țară recunoscută drept un loc de încredere pentru mediul de afaceri, a declarat duminică, într-un interviu, cancelarul german Angela Merkel, transmite DPA.

Volkswagen merkelDezvăluirile recente referitoare la faptul că liderul mondial al producției de autovehicule a instalat un soft care să falsifice emisiile de noxe ale mașinilor diesel au stârnit îngrijorări potrivit cărora întregul concept ‘fabricat în Germania’ va avea de suferit.

Chiar dacă admite că aceste dezvăluiri reprezintă ‘un eveniment dramatic’, Merkel afirmă, însă, că nu vede un impact pe termen lung asupra economiei Germaniei, al cărei motor de creștere sunt exporturile.

‘Cred că reputația economiei germane — încrederea în economia germană — nu au fost atât de afectate încât să nu mai putem fi considerați drept o locație bună pentru afaceri’, a declarat Angela Merkel pentru postul de radio Deutschlandfunk.

‘Sper ca Volkswagen să restabilească cât mai curând transparența necesară’, a adăugat cancelarul german.

Acțiunile Volkswagen au coborât, săptămâna trecută, până la un minim record al ultimilor patru ani, pe măsură ce autoritățile de reglementare din mai multe state au lansat investigații referitoare la producătorul auto german.

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult