Acasa BusinessCompanii MOL a finalizat preluarea benzinăriilor Agip din România

MOL a finalizat preluarea benzinăriilor Agip din România

scris de C.F.V.
8 afisari

Grupul ungar de petrol şi gaze MOL a finalizat achiziţia celor 42 de benzinării cumpărate de la ENI România, companie din grupul italian Eni, şi a ajuns la o reţea de aproximativ 200 de unităţi de distribuţie a carburanţilor.

agip preluat de molCa urmare a finalizării tranzacţiei, ENI România va fi redenumită, de luni, MOL Retail Comerţ SRL. Ulterior, această companie va fuziona cu MOL România, potrivit unui comunicat al MOL.

Eni comercializa carburnaţi în România sub marca Agip.

Tranzacţia a fost perfectată în luna mai a anului trecut şi a inclus şi achiziţia de către MOL a unor benzinării ale Eni din Cehia şi Slovacia. MOL a ajuns să deţină aproximativ 2.000 de staţii de distribuţie a carburanţilor în 11 ţări.

„Această tranzacţie contribuie în mod semnificativ la atingerea obiectivului grupului MOL de a-şi spori cota de piaţă şi acoperirea în regiunea Europei Centrale şi de Est şi în special în România. Suntem hotărâţi să dezvoltăm pe termen lung operaţiunile din această ţară”, a declarat în comunicat Lars Höglund, senior vice-preşedinte al diviziei de retail a grupului MOL.

Eni a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi în 1995 şi opera 42 de benzinării sub marca Agip. MOL este activ pe segmentul distribuţiei de carburanţi din România din 1995.

Preluarea benzinăriilor Eni a fost aprobată în septembrie 2014 şi de Comisia Europeană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult