Acasa BusinessCompanii Nicușor Dan cere rezolvarea datoriei pentru Termoenergetica

Nicușor Dan cere rezolvarea datoriei pentru Termoenergetica

scris de Misu Andrei
58 Afisari

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că în urma discuțiilor cu primarul Capitalei, o soluție pentru achitarea datoriilor Termoenergetica este creșterea plafonului de îndatorare sau asigurare unei părți din bani de la Guvern.

Am discutat acest subiect, pentru că unul dintre consilierii guvernamentali a avut întâlniri, am avut eu, personal, întâlniri cu domnul primar, în mai multe rânduri. L-am rugat să vină cu o soluţie tehnică vizavi de ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare în Capitală şi există mai multe soluţii. Una dintre ele este, sigur, solicitarea de la domnul primar să putem să asigurăm o parte din banii care sunt necesari pentru Termoenergetica şi o altă soluţie este aceea de a mări plafonul de îndatorare la nivelul Capitalei, astfel încât să poată să împrumute bani şi să achite datoriile pentru această instituţie”, a afirmat Ciucă, fiind întrebat cu privire la soluțiile pentru Termoenergetica.

Nicușor Dan, schimb de replici cu Marcel Ciolacu

Șeful PSD a declarat ironic că nu l-a dus capul să îi ceară ministrului de Finanțe „să plătească datoriile lui Nicușor Dan”, după ce primarul Capitalei a lansat un apel privind datoria la Termoenergetica.

Primarul Capitalei i-a transmis șefului PSD, care declarase anterior că bucureștenii s-au ales cu o năpastă, că peste un an, în campania pentru alegerile din 2024, va fi concursul de metafore, adăugând că îl rogă pe președintele PSD „să dea telefon la domnul Câciu, ministrul de Finanţe astfel încât să rezolvăm problema cu datoria restantă pentru Termoenergetica”.

De rezolvarea situaţiei financiare a termoenergeticii, de ieşirea Elcen din insolvenţă depind toate investiţiile viitoare pe care trebuie să le facem în distribuţie transport de agent termic”, a spus Nicuşor Dan.

Ciolacu îl trimite pe Nicușor să îi ceară bani primarului de Sector Clotilde Armand

„Eu pe domnul ministru al Finanţelor, şi dânsul pe mine şi eu pe dânsul îl sun aproape în fiecare zi, fiindcă sunt interesat de evoluţie. Nu m-a dus capul până acum să îl sun ca să-i cer ministrului să-i plătească datoriile lui Nicuşor Dan. Cei care l-au propus pentru această funcţie şi l-au susţinut, îi invit să iasă frumos la televizor să să spună «domnilor, noi l-am susţinut, dar am cam greşit». Dar are doamna Clotilde Armand un excedent bugetar substanţial şi poate să-l împrumute”, a declarat ulterior șeful PSD, Marcel Ciolacu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult