Acasa BusinessCompanii Nu ai ce face cu banii? Iata cinci dintre cele mai scumpe minifigurine din lume

Nu ai ce face cu banii? Iata cinci dintre cele mai scumpe minifigurine din lume

scris de Ziua Veche
43 afisari

Din 1978, de cand au fost lansate, minigurinele LEGO au devenit in timp printre cele mai populare din lume. Unele dintre ele au ajuns sa valoreze chiar si 1000 de dolari.

lego star warsMicutii robotei sunt unul printre cele mai cunoscute si indragite piese LEGO. Istoria lor a inceput in 1978 si de atunci s-au impus usor, dar sigur, in fiecare dintre modele, fie ca a fost vorba despre super eroi, de LEGO Starwars sau LEGO Duplo. Unii dintre acestia au ajuns sa valoreze chiar si 1.000 de dolari. Iata 5 dintre cele mai scumpe minifigurine:

1. 1999 Red Sox Giveaway: 100-150 de dolari

Este o minifigurina imbracata in echipamentul celebrei echipe de baseball, Red Sox. Are pe cap o sapca rosie si pe piept are numele echipei. A fost distribuit in vara lui 1999 copiilor care veneau la meciurile lui Red Sox

2. San Diego Comic cu super eroi: 150 – 185 de dolari

A fost lansat in 2012 de revista de benzi desenate San Diego Comic. Au fost patru astfel de super eroi, care erau distribuiti cu revistele, insa doar cei mai norocosi s-au ales cu astfel de minifigurine, deoarece s-au fabricat doar 1000.

3. „New York I Love” Yoda Times Square Toys R Us Exclusive: 200 – 250 de dolari

Cei care au trecut prin centrul New York-ului la finalul lui mai 2013, au putu admira un luptator X-Wing construit in dimensiuni reale, din piese LEGO. Pentru a celebra momentul, cei de la Toys ‘R – autorii ideii – au oferit câte o figurină cu Yoda din LEGO Star Wars, dar intr-un echipament adaptat. In loc de roba, celebrul personaj din Star Wars avea un tricou cu „New York I Love”, o adaptare a cunoscutului „I Love New York”. Bineinteles, foarte putini ati avut ocazia sa treceti pe acolo. Daca vreti totusi o astfel de amintire, o astfel de figurina poate fi cumparata pentru 200-250 de dolari.

4. Toy Fair Iron Man si Captain America: impreuna 950 – 1125 de dolari

Este o serie limitata lansata de LEGO in 2012. Au fost scoase doar 125 de modele cu Iron Man si Captain America. Pentru cei care vor si flyer-ul de la petrecere Toy Fair 2012, ocazie pentru care a fost creata aceasta serie, trebuie sa plateasca in jur de 1500 – 2000 de dolari.

5. Mr. Gold Exclusive: 500 – 1100 de dolari

In 2010, cand compania LEGO se afla in criza, a decis sa lanseze cu set cu 16 minifigurine de colectie, care au fost vandute in pungulite opace, astfel incat sa fie o surpriza pentru doritor ce cumpara. Noile minifigurine au inclus un om al pesterii, un ninja, un robot si asistenta medical. De atunci, o noua serie de minifigurine a fost lansata in fiecare an. Pe aceasta ideea, a fost lansat in 2010 Mr. God, un personaj cu joben, monocular si sceptru. A fost placat cu crom auriu si au fost fabricate doar 5000 de astfel de minifigurine. S-a bucurat de atat de mult succes, incat a devenit mascota seriei. Acum, un exemplar costa intre 500 si 1100 de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult