Acasa BusinessCompanii Pericolul pe care-l reprezinta jucariile cu sursa dubioasa de provenienta. Ce au descoperit inspectorii de la Protectia Consumatorului

Pericolul pe care-l reprezinta jucariile cu sursa dubioasa de provenienta. Ce au descoperit inspectorii de la Protectia Consumatorului

scris de Ștefan Constantinescu
23 afisari

Zeci de jucarii pentru bebelusi si pentru copii au facut obiectul unor sanctiuni din partea Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Bucuresti-Ilfov. Acestea erau achizitionate din surse cu caracter indoielnic si reprezentau un pericol urias pentru sanatatea copiilor.

Sorin Ionescu, comisar sef adjunct in cadrul Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Bucuresti-Ilfov, sustine ca a sanctionat mai multe magazine, in urma unor controale desfasurate in ultima perioada, mai ales de Sarbatorile de Iarna. Acestea comercializau jucarii pentru bebelusi si copii foarte periculoase pentru sanatatatea celor mici. Inspectorii au descoperit ca aceste magazine isi faceau aprovizionarea din centre comerciale precum Dragonul Rosu, dar si alte depozite cu caracter asemanator, din Ilfov.

„Am verificat anumite magazine din Bucuresti care aveau sursa de aprovizionare depozitele din Ilfov, ma refer la Dragonul Rosu si la celelalte pe care le stiti foarte bine. Un control deosebit pe care l-am facut impreuna cu toti comisarii mobilizati a fost in cadrul magazinului Obor, unde am constatat urmatoarele lucruri: faptul ca erau aduse pe piată anumite jucarii pentru bebelusi si copii absolut periculoase si extrem de nocive”, a declarat Sorin Ionescu, potrivit Capital.

Acesta mai explica si cat de greu este ca institutia pe care o reprezinta sa faca fata acestor jucarii pentru bebelusi si copii care sunt distribuite de centre comerciale precum Dragonul Rosu: „Eu, ca si comisar, pe baza unei suspiciuni, nu pot sa aplic sanctiunea. De aceea, transmit jucaria unui laborator specializat. Primesc un raport clar: unde corespunde si unde nu corespunde această jucarie si in mod normal se procedeaza la retragerea de pe piata. Se retrage de pe piata o luna-doua – acesta este procesul – firma se reinventeaza, se redenumeste, vine un alt importator si o vad din nou pe piata. Este un proces pe care noi il facem de un an de zile continuu. Acea jucarie nu ar trebui sa intre in tara (…) pentru ca, dupa ce am distribuit-o in Dragon, de unde se aprovizioneaza 30 de judete si pleaca peste tot, e foarte greu sa o mai opresti”.

Specialistii in domeniu recomanda sa achizitionati jucarii pentru copii si bebelusi doar din magazinele specializate, care se supun regulilor de siguranta in domeniu. In Romania, cel mai mare astfel de magazin este Noriel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult