Acasa BusinessCompanii Podul de la Brăila are noi probleme

Podul de la Brăila are noi probleme

scris de Bogdan Crețu Roman
359 Afisari

Podul de la Brăila, inaugurat cu mare fast pe 6 iulie 2023, are noi probleme. La una din rampele de urcare au apărut tasări, iar constructorul a încercat să pună mai multe straturi de asfalt pentru a reface planeitatea suprafeței carosabile, însă fără prea mare succes, relatează Monitorul de Brăila.

Tasările de la rampa de urcare de pe malul brăilean au apărut în toamna anului 2023. În decembrie, constructorul a încercat să refacă planeitatea atât pe benzile de urcare, cât și pe cele de coborâre. Întrucât pilonii viaductului au continuat să se scufunde, s-a trecut la consolidarea lui, iar în prezent se folosesc piloni suplimentari pentru oprirea tasărilor. Blocurile de foraj nu sunt afectate. În caz contrar, ar fi fost afectată toată construcția.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că tasările au ajuns până la 10-15 centimetri.

„Tasările au început de anul trecut, dar nu au fost așa mari. Acum au ajuns la 10-15 cm, după cum ne-a informat constructorul. Acum constructorul încearcă să aplice o soluție cu piloți (n.r. stâlpi) forați pentru stabilizarea rampelor. Acum este în stadiul în care probează terenul, după care va intra în faza de execuție a soluției de remediere”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, pentru HotNews.ro.

El susține că tasările au apărut fie din cauza unor probleme referitoare la lucrărie fie din cauza unor erori de proiectare, fie din ambele motive.

„Acum nu mai este vorba doar de o simplă aducere la cotă, sunt lucrări mai ample de executat. Au încercat să aducă (n.r. asfaltul) la cotă, dar soluția n-a dat randament. Vor trebui să introducă restricții”, a adăugat reprezentantul CNAIR.

Podul a fost inaugurat pe 6 iulie 2023, dar proiectul încă nu a fost recepționat.

„Nu îl vom recepționa până când acesta nu va fi executat conform normativelor. Până nu vor finaliza lucrările conform, nu le vom recepționa proiectul”, a adăugat Alin Șerbănescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult