Acasa BusinessCompanii Proiectul SUCCES. Noi locuri de muncă pentru persoanele defavorizate

Proiectul SUCCES. Noi locuri de muncă pentru persoanele defavorizate

scris de C.S.
4 afisari

Asociatia pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor (APRSC) si Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) au lansat proiectul SUCCES, menit să creeze noi locuri de munca pentru persoanele defavorizate.

Proiectul SUCCES dă speranță persoanelor defavorizate.

Proiectul SUCCES dă speranță persoanelor defavorizate.

Finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane in cadrul axei 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale” si isi propune facilitarea accesului pe piata muncii a grupurilor vulnerabile din regiunile Centru si Bucuresti-Ilfov, prin masuri de economie socialasi promovare a unei societati incluzive si coezive.

Prin proiectul SUCCES partenerii isi propun sa creeze 5 modele de buna practica in domeniul economiei sociale, lansand pe piata idei de afaceri inovative, in cadrul carora sa fie respectate principiile economiei sociale. Produsele/serviciile livrate de aceste structuri de economie sociala vor fi promovate in randul companiilor, institutiilor si organizatiilor din cele doua regiuni, prin intermediul brandului umbrela al Asociatiei pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor, pentru a-si gasi o cerere pe piata libera, asigurand astfel autosustenabilitatea acestor structuri.

Prin proiect vor fi infiintate in 2015 cinci Structuri de Economie Sociala – ONG-uri sau firme care vor angaja persoane din grupuri vulnerabile si vor respecta principiile economiei sociale. Dintre acestea, trei vor fi infiintate in Regiunea Centru (Brasov), de APRSC: (1) atelier de economie circulara, (2) centru de servicii pentru intreprinderi si (3) workshop-café, si doua vor fi infiintate in regiunea Bucuresti-Ilfov, de FNTM: (4) agentie de turism si (5) magazin online de educatie si evenimente. In paralel, vor fi selectate 60 persoane din urmatoarele grupuri vulnerabile: persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma, femei aflate in situatii de risc, familii monoparentale si cu peste 2 copii si manageri pentru structurile de economie sociala. Acestea vor urma un proces de formare si consiliere, urmand sa fie angajate 19 persoane in cadrul celor 5 Structuri de Economie Sociala de mai sus.

Pe termen lung, proiectul urmareste integrarea structurilor economiei sociale in lantul valoric al economie si consolidarea importantei acestora in viata economicasi sociala. Bugetul total al proiectului este de 3.464.292 RON, din care aproximativ 30% va susține direct înființarea și funcționarea timp de 6 luni a structurilor de economie socială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult