Acasa BusinessCompanii Rafinăria Lukoil Ploiești și-a întrerupt activitatea

Rafinăria Lukoil Ploiești și-a întrerupt activitatea

scris de C.P.
4 afisari

Lukoil a început, vineri după-amiază, procedurile de oprire a producției rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploiești, la o zi de la perchezițiile procurorilor într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de aproximativ 230 milioane de euro.

Rafinăria Lukoil Ploiești și-a întrerupt activitatea

Rafinăria Lukoil Ploiești și-a întrerupt activitatea

Oprirea producției a început vineri după-amiază și durează 24 de ore, conform procedurilor standard, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de mediafax.ro.

Angajații companiei nu au fost anunțați în legătură cu motivele care stau la baza acestei decizii. Într-un comunicat de presă transmis joi, Parchetul Curții de Apel Ploieşti anunța că au fost făcute 23 de percheziţii la sediile societăţilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENŢIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate din Ploieşti.

În acest dosar, instrumentat de Parchetul Curții de Apel Ploieşti, se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Conform sursei citate, prejudiciul estimat până în prezent este de 1.039.019.829 de lei (230 de milioane de euro), din care 505.421.252 lei (112 milioane euro) din evaziune fiscală și 533.598.577 lei (118 milioane euro) din spălare de bani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult