Acasa BusinessCompanii Raportul ANCOM despre utilizatorul de telefonie mobilă

Raportul ANCOM despre utilizatorul de telefonie mobilă

scris de C.F.V.
4 afisari

Utilizatorul mediu de telefonie mobilă a consumat 167 MB trafic de internet, a trimis 74 de SMS-uri și a vorbit 251 de minute lunar, în primul semestru din 2015, informează, marți, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Cum afectează telefonul mobil nivelul fericirii„Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 167 MB trafic de internet mobil, trimite 74 de SMS-uri naționale (dintre care 64 în rețea proprie și 10 în afara rețelei) și sună în medie 251 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (193 de minute), cât și în afara rețelei (58 de minute)”, se arată într-un comunicat al ANCOM.

De asemenea, un utilizator ocazional de telefonie mobilă și internet pe mobil consumă lunar 56 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri naționale (din care 21 în rețea proprie și 3 în afara rețelei) și sună în medie 83 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (64 de minute), cât și în afara rețelei (19 minute).

Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă și internet pe mobil consumă lunar 501 MB trafic de internet, trimite 222 SMS-uri naționale (din care 192 în rețea proprie și 30 în afara rețelei) și sună în medie 753 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (579 de minute), cât și în afara rețelei (174 minute)’, mai arată instituția.

Comparativ cu profilul de consum al utilizatorului configurat pentru perioada anterioară, spune ANCOM, se remarcă o creștere a traficului în afara rețelei pe toate segmentele de consum, pe fondul reglementării de către instituție a valorii maxime practicate de operatori pentru tarifele de terminare a apelurilor în rețelele mobile și corelat cu axarea operatorilor mobili pe oferte cu minute nelimitate sau naționale incluse.

Totodată, pe Veritel.ro au fost actualizate și valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu și intensiv de telefonie fixă. Astfel, potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă apelează lunar 45 de minute în rețea și 33 de minute în afara rețelei.

Veritel.ro este un instrument independent și necomercial dezvoltat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Accesul la această aplicație este gratuit și nu este condiționat în niciun fel, utilizatorii având acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicații din România.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult