Acasa BusinessCompanii Reacţia UNSAR la controlul declanşat de Consiliul Concurenței

Reacţia UNSAR la controlul declanşat de Consiliul Concurenței

scris de B.C.R
11 afisari

Analiza care va fi realizată de Consiliul Concurenței pe piața asigurărilor va arăta că eventualele îngrijorări avute în vedere la deschiderea procedurii nu reprezintă o încălcare a regulilor de concurență, susțin reprezentanții Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), într-un comunicat de presă.
unsar_Consiliul Concurenței a declanșat, din oficiu, o investigație privind posibila încălcare a regulilor naționale și comunitare de concurență de către Media Xprimm, UNSAR, societățile de asigurare membre UNSAR, precum și alte societăți de asigurare.
UNSAR are încredere că analiza ce va fi realizată de Consiliul Concurenței va arăta că eventualele îngrijorări avute în vedere la deschiderea procedurii nu reprezintă o încălcare a regulilor de concurență. UNSAR va colabora cu toată disponibilitatea cu Consiliul Concurenței în vederea clarificării și înlăturării eventualelor îngrijorări care au stat la baza deschiderii acestei proceduri’, a declarat, într-un comunicat, directorul general al UNSAR, Florentina Almăjanu.

Aceasta a precizat că inițierea unei investigații ‘este modalitatea prin care Consiliul Concurenței analizează situații particulare în legatură cu care consideră că este nevoie de o explicație aprofundată’.

‘De asemenea, realizarea de inspecții inopinate este o etapă preliminară standard în acțiunea Consiliului Concurenței, care are drept singur scop colectarea rapidă de informații. Deschiderea unei investigații nu are nicio semnificație în ceea ce privește vinovăția vreunei părți sau rezultatul final al procedurii de investigație’, a mai spus Florentina Almăjanu.

Potrivit acesteia, existența unei încălcări a regulilor de concurență poate fi constatată doar la finalul unei proceduri îndelungate atât în fața autorității de concurență, cat și în fața instanțelor competente, dacă este cazul. ‘UNSAR susține existența unei concurențe puternice și efective pe piața de asigurări din România, cu respectarea legislației aplicabile’, a mai spus Florentina Almăjanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult