Acasa BusinessCompanii România susţine introducerea unui plafon la tranzacţiile cu gaze naturale pe piaţa europeană

România susţine introducerea unui plafon la tranzacţiile cu gaze naturale pe piaţa europeană

scris de Misu Andrei
56 Afisari

România susţine introducerea în cel mai scurt timp a unui plafon la tranzacţiile cu gaze naturale pe piaţa europeană, a anunţat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu. Potrivit oficialului, un tarif plafonat ar conduce la un preț mai redus la energia electrică produsă pe bază de gaze naturale, la agentul termic și la materia primă utilizată în industria de profil.

Virgil Popescu a participat la reuniunea Informală a Consiliului TTE în format Energie, organizată la Praga, pentru a discuta măsuri concrete de abordare a problemei preţurilor ridicate la energie şi gaze naturale.

Reuniunea este organizată în contextul demersurilor intensificate la nivel european privind identificarea unor soluţii de durată pentru reducerea preţurilor la gazul natural şi energia electrică pentru consumatorii finali şi industrie.

,,În cadrul reuniunii anterioare, din data de 30 septembrie 2022, am ajuns la un acord politic asupra Regulamentului care prevedere măsuri temporare privind ameliorarea impactului prețurilor la energie electrică asupra consumatorilor în iarna care va urma. Acest regulament reprezintă un prim pas în gestionarea crizei prețurilor la energie, fiind discutate în continuare soluții pentru a asigura o reducere semnificativă și sustenabilă a prețurilor.”, a amintit ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook.

,,Cu ocazia reuniunii de astăzi, am subliniat importanţa unor măsuri accelerate şi eficiente de gestionare a preţurilor ridicate la gaze naturale şi energie precum şi a prezentării, de către Comisia Europeană, a unor soluţii cu privire la designul pieţei de energie în cel mai scurt timp, în sensul decuplării preţului la gazele naturale de preţul la energie electrică. Această măsură este necesară pentru a asigura reflectarea mixului energetic diversificat şi a tehnologiilor cu costuri reduse în facturile finale ale consumatorilor„, a adăugat ministrul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS