Acasa BusinessCompanii Ruşii de la Gazprom ne-au tăiat gazele

Ruşii de la Gazprom ne-au tăiat gazele

scris de C.S.
4 afisari

Gazprom a redus livrările de gaze către România cu 30%, însă ministrul Energiei, Andrei Gerea susține că deocamdată nu sunt probleme și că reducerea se încadrează în prevederile contractuale.

Gazprom: Livrǎrile de gaze cǎtre Romȃnia reduse (foto:incont.ro)

Gazprom: Livrǎrile de gaze cǎtre Romȃnia reduse (foto:incont.ro)

„Pot să vă spun că o astfel de reducere se încadrează, să spunem, într-o medie a ultimelor luni, când în permanență am avut reduceri față de cantitățile solicitate, în jur de 20-30% chiar. Nu aș spune că este un motiv de îngrijorare special. Sistemul face față în acest moment și vom studia problema. Colegii mei deja se informează. Pregătim și o poziție mai oficială după ce ne informăm”, a spus ministrul Energiei, Andrei Gerea, pentru B1 TV.

Ministrul a subliniat că, deocamdată, nu este nicio problemă iar reducerea livrărilor se încadrează în prevederile contractuale. Gerea a precizat că o să revină cu un plan mai detaliat în cursul zilei.

În luna octombrie a acestui an, Gazprom a redus, de mai multe ori, livrările de gaze naturale către România. Consumul actual total al României este de 25,5 milioane de metri cubi pe zi, în timp ce producția internă de gaze naturale este de 31 de milioane de metri cubi pe zi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult