Acasa BusinessCompanii Ryanair va achiziţiona până la 300 de avioane Boeing pentru a-şi spori capacitatea de transport

Ryanair va achiziţiona până la 300 de avioane Boeing pentru a-şi spori capacitatea de transport

scris de Misu Andrei
91 Afisari

Ryanair va achiziţiona până la 300 de avioane Boeing, în valoare de peste 40 miliarde de dolari la preţurile de catalog, pentru a-şi spori capacitatea de transport, transmit Reuters şi publicaţia The Irish Times.

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa a plasat o comandă fermă pentru 150 modele 737 MAX 10, cu opţiunea de a cere încă 150, şi ar putea obţine un preţ mai redus pentru avioane, informează Agerpres.

Această comandă va permite operatorului aerian irlandez să-şi dubleze aproape numărul de pasageri, la 300 milioane pe an până în martie 2034.

În anul fiscal încheiat la 31 martie 2023, Ryanair a transportat 168 de milioane de pasageri. În prezent, compania se aşteaptă să transporte 225 milioane de pasageri pe an până în 2026.

Ryanair foloseşte în mod exclusiv modelele Boeing 737 pentru flota sa şi este unul dintre cei mai mari clienţi ai producătorului american de aeronave, cu peste 600 de avioane în flota sa sau comandate.

Se anunță scumpiri ale biletelor de avion

În martie, directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, spunea că preţurile la bilete de avion ar urma să crească în această vară cu până la 15%, întrucât cererea depăşeşte numărul limitat de locuri disponibile, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei.

Anul trecut, preţul mediu al biletelor de avion a crescut cu 20%. 2023 va fi al doilea an cu o creştere a preţurilor de peste 10%, deoarece nu există capacitate. Este rezonabil să ne aşteptăm din nou în vara acestui an la o creştere cu 10 – 15%„, declara şeful Ryanair, pentru publicaţia Daily Telegraph.

În ianuarie, Ryanair anunţa un nivel record al rezervărilor, firmele de turism încercând să încheie tranzacţii în contextul inflaţiei ridicate. Potrivit sursei citate, operatorul aerian low-cost vrea să înregistreze o creştere a numărului de pasageri în această vară, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, numărul de locuri fiind mai mare cu 30% faţă de 2019.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult