Acasa BusinessCompanii Sase pasi simpli in alegerea mobilei pentru copii

Sase pasi simpli in alegerea mobilei pentru copii

scris de C.S.
37 afisari

E usor sa cumperi mobila pentru apartamentul pe care il ai. Asta pentru ca noi, cei mai mari, stim deja cum vrem sa arate camera, sufrageria si bucataria.

mobila copiiCa uneori nu ne putem permite anumite piese de mobiler, este o alta discutie, care aduce durere in sine. Dar cand vine vorba despre mobila pentru copii, lucrurile incep sa se complice. Asta pentru ca mobila pentru copii difera mult de mobila pe care noi toti ne-o imaginam pentru noi.

Nu doar ca trebuie sa alegi o mobila pentru copii care sa ii confere celui mic senzatia de spatiu, dar ea trebuie sa fie si atent asezata in camera, pentru ca toate lucrurile sa fie la indemana, atat pentru parinti, cat si pentru copii, cand vor creste si vor avea nevoie de anumite lucruri. Cum noi ne dorim mobila practica, asa isi doresc si ei.

Iata 6 pasi simpli pe care orice parinte ar trebui sa ii urmeze cand vine vorba despre achizitionarea de mobila pentru copii:

  1. Mobila pentru copii trebuie sa corespunda varstei si inaltimii copilului, pentru ca el sa poata ajunge cu usurinta pana la cele mai inalte rafturi. Un lucru de retinut: cei mici sunt si incapatanati. Daca nu vor putea ajunge la un obiect aflat prea sus in camera lor, vor face tot posibilul sa isi atinga telul. Astfel, ii expuneti la accidente.
  2. Mobila pentru copii trebuie sa fie sigura, toate colturile ei trebuie sa fie netezite maximal si rotunjite. Tocmai de aceea specialistii nu recomanda achizitionarea unei mobile cu elemente de sticla. Ideal, mobila pentru copii trebuie sa fie produsa din materiale de provenienta naturala, care nu emana, asadar, substante toxice.
  3. Nu va avantati, nu cumparati prea multa mobila pentru copii, desi multa este tentanta si veti crede ca aveti nevoie de ea. Cel mic trebuie sa aiba loc si pentru joaca, motiv pentru care camera lui nu trebuie sa fie aglomerata, plina cu piese de mobilier. Ideal este sa cumparati mobila pentru copii multifunctionala, pe care o puteti transforma in timp.
  4. Stabiliti din timp piesele de mobilier de care aveti nevoie in camera copilului. In functie de acest lucru, cumparaturile vor fi mai eficiente si mai rapide. Un bebelus nu are nevoie de un birou in camera. Cand creste, da.
  5. Mobila pentru copii trebuie sa aiba culori calme, vii, pentru a crea o dispozitie buna si o atmosfera calda. Specialistii recomandata culori precum albastru, verde sau roz. Aceiasi oameni considera ca o culoare deschisa are un efect negativ asupra psihicului si vederii copilului. La fel si in cazul adultilor. E obositor sa intri intr-o camera colorata prea deschis.
  6. Daca copilul dumneavoastra este mare, nu cumparati singuri mobila pentru copii, ci implicati-l in luarea deciziei. Astfel, valoarea mobilei va creste in ochii lui, iar camera va fi sigur pe placul acestuia.

Nu e usor sa alegi mobila pentru copii. Tocmai de aceea exista Noriel, pentru a va oferi o mana de ajutor si idei pentru camera copilului dumneavoastra, fie ca este el mic sau mare. Descoperiti ofertele la mobila pentru copii si nu veti fi dezamagiti de calitatea ei si de pret.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult