Acasa BusinessCompanii Se anunţă vremuri grele pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia

Se anunţă vremuri grele pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia

scris de C.P.
13 afisari

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurențiu Ciobotărică, a prezentat joi, într-o declarație de presă, o serie de măsuri pe care administrația le va lua în perioada următoare în vederea reorganizării și eficientizării companiei, printre acestea numărându-se perioade de șomaj tehnic pentru subunități, desființarea mai multor posturi de conducere, reduceri de costuri, precum și reduceri de personal.

Laurențiu Ciobotărică

Laurențiu Ciobotărică

Potrivit lui Laurențiu Ciobotărică, toate aspectele au fost discutate în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții organizațiilor sindicale, urmând ca toate hotărârile privind reducerile de personal, de costuri și perioadele de șomaj tehnic să fie luate în acord cu sindicatele la momentul oportun.

Managerul CEO a afirmat că s-a stabilit ca fiecare angajată a companiei să primească 100 lei cu ocazia zilei de 8 Martie, iar în ceea ce privește reducerea sporului de noapte vor fi achitate toate diferențele reținute angajaților în luna ianuarie.

„Am discutat programul de lucru în perioada următoare, mă refer la carierele Rovinari și Husnicioara și anume va fi o perioadă de șomaj tehnic de 5 zile prin rotație pentru diferite zone tocmai pentru a ajunge la o situație normală, producem când avem nevoie, oprim când nu avem. În momentul de față vânzările sunt foarte mici, suntem în piață cu cât ne permite piața să intrăm, așa că în perioada următoare vom lua și măsuri de eficientizare a timpului de lucru corelate cu ceea ce avem nevoie și cu ceea ce putem intra în piață. Încercăm să intervenim și în programul de reparații revizii la utilaje, date fiind perioadele de șomaj”, a spus Laurențiu Ciobotărică.

El a mai afirmat că noua structură funcțională a companiei va fi prezentată săptămâna viitoare, procesul de eficientizare al unității fiind într-un stadiu destul de avansat. În ceea ce privește procesul de disponibilizări, conducerea CEO va avea drept prim criteriu de selectare vârsta angajaților, iar în zilele următoare va fi demarat și un plan de plecări voluntare care se va adresa în special salariaților care se află în prezent în concedii medicale și concedii fără plată.

„Noua structură funcțională va fi prezentată săptămâna viitoare, proiectul de eficientizare este într-un stadiu destul de avansat. Discutăm de desființarea multor posturi de conducere pentru un act managerial mai simplu, de asemenea discutăm de reducere de costuri în toate zonele, de la costuri cu prestatorii, costuri cu energia, cu prestațiile din partea tuturor, discutăm și de reduceri de personal, dar acestea vor fi stabilite în funcție de toate elementele și la momentul în care vom prezenta situația sindicaliștilor. Discutăm despre un plan multianual de eficientizare și reorganizare, perioada 2016-2020. Cei care ar intra în acest plan ar pleca cu salarii compensatorii și cu venit de completare. Primul criteriu este vârsta angajaților și ne vom îndrepta către salariații care au vârste apropiate de pensionare până în 2020. (…) Începând de săptămâna viitoare vom demara și un plan de plecări voluntare, sunt salariați care sunt plecați în concedii medicale, în străinătate, în concedii fără plată, vor beneficia de un anumit număr de salarii dacă vor să plece”, a mai adăugat Ciobotărică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult