Acasa BusinessCompanii Si-a inchis afacerea si s-a apucat sa construiasca din piese Lego

Si-a inchis afacerea si s-a apucat sa construiasca din piese Lego

scris de Ștefan Constantinescu
90 afisari

Si-a inchis afacerea si s-a apucat sa construiasca din piese Lego. Compania daneza l-a facut partener de afaceri cand l-a vazut de ce este in stare

Adam Reed Tucker este unul dintre cei mai mari pasionati de caramizile Lego. Americanul in varsta de 44 de ani este mai fan mai ales al seriilor Lego Architecture, constructii pe care le duce insa la nivel de arta.

Lego Architecture este una dintre cele mai apreciate serii din productia companiei daneze. Aceste seturi si-au atras mii de fani in toata lumea si exista chiar si pasionati care au dus aceasta jucarie la nivel de arta. Adam Reed Tucker este unul dintre ei. In varsta de 44 de ani, Adam este arhitect de meserie, insa a fost nevoit sa-si inchida afacerea pe care o avea, din cauza crizei financiare care a pus stapanire pe intreg Mamapondul incepand cu anul 2008, scrie chicagotribune.com.

Cu aceasta ocazie, Adam a avut timp sa-si dezvolte pasiunea pentru Lego Arhitecture. In timp, lucrarile sale au atras chiar si privirile celor de la Lego Group, care au decis sa-i acorde diploma Lego Certified Professional, l-au facut partenere si amabasador de imagine pentru seria Lego Architecture. Insa a fost un drum lung pana aici, in care a investit bani si mii de ore de munca. Adam Tucker si-a transformat garajul in depozit de piese Lego Architecture, subsolul si l-a facut atelier de lucru, iar camera de deasupra garajului a devenit studio. Practic, casa lui Adam este invadata de caramizile Lego: „Am mai multe piese Lego decat oricine din SUA”, se mandreste Adam.

Cei de la chicagotribune.com au remarcat ca garajul lui Adam este plin pana in tavan cu cutii de piese de Lego Architecture si se estimeaza ca detine peste noua milioane de astfel de caramizi: „Ca artist, nu-mi pot permite sa nu am o culoare sau un element. Nu stii cand te loveste inspiratia”, spune arhitectul in varsta de 44 de ani.

La inceputul anului, in cadrul Museum of Sciene and Industry, din Chicago, a fost amenajata o expozitie pentru pasionatii de Lego Architecture. Adam Tucker a adus aici doua piese impresionante. O replica a celebrului pod Golden Gate – care masoara aproximativ 18 metri – si un amfiteatru roman prezentat sectionat. Prima piesa este construita din 64.500 de piese Lego Architecture, in timp ce pentru amfiteatru a avut nevoie de 22.500 de caramizi.

Tucker spune ca a fost invitat de compania Lego la o conferinta despre constructiile Lego Architecture si acolo a reusit sa impresioneze: „Cei de la Lego au vazut ce pot face”. Asta i-a adus recunoastere internationala prin Lego Certified Professional, care inseamna ca a fost transformat intr-un fel de partener de afaceri al companiei daneze.

Daca vrei sa-ti testezi si tu talentul in a imbina piese, puteti incerca seturile Lego Architecture disponibile in oferta Noriel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult