Acasa BusinessCompanii SIF Moldova se delimitează de arestarea lui Andrei Hrebenciuc

SIF Moldova se delimitează de arestarea lui Andrei Hrebenciuc

scris de A.A.
7 afisari

SIF Moldova se delimitează de arestarea lui Andrei Hrebenciuc. Reprezentanții fondului precizează că ancheta DNA nu are nicio legătură cu activitatea acestuia în calitatea de administrator neexecutiv al companiei.

SIF Moldova se delimitează de arestarea lui Andrei Hrebenciuc.

SIF Moldova se delimitează de arestarea lui Andrei Hrebenciuc.

Fiul lui Viorel Hrebenciuc este membru în Consiliul de Administraţie al SIF Moldova din aprilie 2013.

„În completarea raportului adresat joi ASF şi luând act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în ceea ce-l priveşte pe Andrei Hrebenciuc, administrator al SIF Moldova, facem precizarea că faptele care au motivat decizia judecătorească nu au legătură cu activităţile curente ale SIF Moldova şi cu activităţile lui Andrei Hrebenciuc în calitate de adminbistratpr neexecutiv al SIF Moldova”, se arată într-un raport transmis de SIF Moldova Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost arestaţi preventiv, vineri dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit regulamentului ASF privind autorizarea şi funcţionarea societăţilor de investiţii financiare, membrii consiliului de administraţie/consiliului de supraveghere trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, inclusiv „să aibă o bună reputaţie”.

De asemenea, regulamentul ASF prevede ca aceştia să nu „să nu fi fost condamnaţi printr-o sentinţă rămasă definitivă pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, precum şi alte infracţiuni de natură economică”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult