Acasa BusinessCompanii Sterling Resources iese de pe piața din România

Sterling Resources iese de pe piața din România

scris de P.C.R.
11 afisari

Sterling Resources a anunțat joi încheierea unui acord privind vânzarea întregii sale afaceri din România firmei Carlyle International Energy Partners (CIEP), se arată într-un comunicat al companiei petroliere canadiene.

Sterling Resources pleaca din Romania

Sterling Resources pleaca din Romania

Carlyle International Energy Partners este afiliată fondului cu capital de risc Carlyle Group.

Tranzacția va include cotele de participare din perimetrele petroliere offshore 13 Pelican, 15 Midia, 25 Luceafărul și 27 Muridava și se va efectua prin achiziția acțiunilor Midia Resources SRL, companie deținută integral de către Sterling.

Perimetrele, situate în platforma continentală românească a Mării Negre, conțin o serie de descoperiri semnificative de gaze și prezintă resurse nete în categoria 2C și resurse posibile nete ce se ridică la echivalentul a aproximativ 51 și respectiv 375 milioane de barili de petrol.

‘Investim în viitorul energiei în Europa de Sud-Est. Expertiza și resursele echipei noastre pot contribui la construirea infrastructurii și atingerea capacității de producție necesare pentru ca firma ce va fi achiziționată să devină un important producător regional de gaze’, a afirmat Marcel Van Poecke, directorul departamentului internațional pentru energie al Carlyle.

În plus față de suma plătită pentru achiziționarea Midia, Carlyle International Energy Partners va finanța și dezvoltarea perimetrelor menționate anterior.

Proiectul de dezvoltare va constitui o investiție străină substanțială în România și se va axa pe foraj, realizarea infrastructurii, producția și vânzarea de gaze naturale către piață. Actuala echipă a firmei Midia își va continua activitatea, urmând a i se adăuga membri și resurse suplimentare pentru realizarea acestui proiect important, scopul urmărit fiind ca firma să devină în scurt timp un jucător regional important în domeniul energiei.

Fondurile pentru această investiție vor proveni de la CIEP, un fond de 2,5 miliarde dolari ce investește la nivel global în explorarea și producția de petrol și gaze, rafinarea, transportul, depozitarea și comercializarea petrolului și a produselor petroliere și nu în ultimul rând în servicii conexe exploatării petrolului în Europa, Africa, America Latină și Asia.

Tranzacția ar urma să fie finalizată în trimestrul doi din 2015, sub rezerva îndeplinirii unor condiții precedente, uzuale pentru asemenea tranzacții, și a obținerii aprobărilor necesare de la autoritățile de resort și a consimțământului anumitor parteneri din perimetrele menționate anterior.

Sterling deține active în Marea Britanie, România, Franța și Olanda. Acțiunile companiei sunt listate la bursa de la Toronto.

În februarie 2013, grupul olandez Vitol, care deține 14% din Sterling, a vrut să cumpere compania canadiană cu 192 de milioane de dolari, sumă considerată prea mică de către Sterling.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult