Acasa BusinessCompanii Stocul de gaze ar urma să ajungă vineri la 80%

Stocul de gaze ar urma să ajungă vineri la 80%

scris de Misu Andrei
53 afisari

Stocul de gaze în depozite al României ar urma să ajungă vineri la 80% din capacitate. Existând posibilitatea ca acesta să depășească 85% la 1 noiembrie.

Potrivit surselor Adevărul, mâine ar urma ca stocul de gaze să ajungă la 80% și să depășească 85% la 1 noiembrie 2022. „Mâine suntem la 80% cu gazele. Dacă continuăm în ritmul acesta depășim 85%  la 1 noiembrie” , au afirmat surse guvernamentale.

Ministrul Energiei a afirmat la sfârșitul ședinței de guvern de miercuri că România a ajuns la 79% și va depăși pragul minim aprobat prin noul Regulament al Comisiei Europene, de 80%.

Aş vrea să vă spun că astăzi (miercuri n.r) am ajuns la un nivel de peste 79% al stocului de gaze în depozite şi estimăm că până la sfârşitul săptămânii acesta va depăşi pragul de 80%, prag minim aprobat în noul regulament al Comisiei Europene. Aşa că România, cum v-am mai spus, ţinând cont şi de profilul de producţie şi de consum, se află pe un grafic şi pe un trend accelerat de creştere şi pregătire pentru programul de iarnă„, a spus ministrul la finalul ședinței de guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult