Acasa BusinessCompanii Strângerea de capital social pentru compania Brădet Românesc

Strângerea de capital social pentru compania Brădet Românesc

scris de S. P.
9 afisari

Patronul Lactate Brădet, Marius Badea, a demarat miercuri campania de strângere a capitalului social pentru noua companie pe care intenționează să o creeze – Brădet Românesc.
Campania, prin care Marius Badea intenționează să strângă cel puțin 10 milioane de lei, durează 60 de zile și se derulează pe platforma sprijina.ro.

bradet romanesc„Astăzi punem prima cărămidă la construcția companiei Brădet Românesc SA. Începem să strângem capitalul social. A sosit momentul să vedem cât de puternici suntem în fața celor care vor să îngroape tot ce este produs autentic românesc. După strângerea capitalului, pe durata a 60 de zile, înființăm societatea pe acțiuni și în funcție de banii subscriși decidem: fie construim o fabrică nouă, fie extindem fabrica actuală. Dacă reușim să construim o fabrică nouă, actuala fabrică va intra în circuitul agroturistic. Suntem amplasați într-o zonă de vis, o zonă de maximă relaxare la care toți acționarii vor avea acces gratuit după o regulă stabilită împreună”, scria, miercuri, Marius Badea pe pagina sa de Facebook.

Astfel, prin intermediul platformei sprijină.ro, cei interesați au trei posibilități de susținere și participare: subscriere pentru acțiuni ale noii companii, achiziționarea de bonuri valorice pentru cumpărături de produse „Lactate Brădet” (se poate achiziționa un număr nelimitat de bonuri valorice, capacitatea de producție actuală a fabricii fiind de 20.000 de litri de lapte pe zi) și contribuții personale.

Conform platformei sprijină.ro, până în prezent sunt 36 de contribuabili, sumele subscrise variind între 44 de lei și 1.050 de lei.

Proprietarii Lactate Brădet au anunțat săptămâna trecută că propun crearea unei companii de lactate la care să participe toți cetățenii care doresc, cu cât doresc, ei urmând să cedeze toate activele pe care le dețin.

Pe site-urile de socializare a început o campanie de susținere a firmei argeșene de lactate după ce ministrul Agriculturii a anunțat, pe 29 februarie, că o cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli, iar autoritățile au dispus stoparea activității societății.

Ulterior, proprietarul fabricii din comuna argeșeană Brăduleț, Marius Badea, a declarat, într-o conferință de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.

„Am investit masiv (…) și am încercat să facem o fabrică modernă, la capacitățile și la posibilitățile noastre (…) și toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație (…). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate, au apărut aceste speculații, aceste analize care sunt parțiale, nu putem trage o concluzie definitivă”, a spus Badea.

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeș și una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte și analizele medicale ale angajaților au fost întotdeauna conforme, a susținut Badea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult