Acasa BusinessCompanii TAROM va intra în reorganizare

TAROM va intra în reorganizare

scris de D.P.
165 Afisari

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o etapă de reorganizare economică.
Oficialul guvernamental a reiterat dorinţa autorităţilor române de a salva compania, care se confruntă de mai mulţi ani cu dificultăţi financiare.

Odată cu primirea acestui ajutor de la Comisia Europeană noi trebuie să intrăm într-o etapă de reorganizare şi suntem deschişi la orice fel de propunere care să ducă la aşezarea TAROM pe nişte principii economice solide. (…) Nu intră în discuţie dorinţa noastră de a salva această companie, dorinţa de a găsi orice fel de soluţii, inclusiv parteneriate care să ducă la acest scenariu fericit. Am căutat acest lucru, inclusiv săptămâna trecută, când am fost cu premierul în zona Golfului. Mâine avem o comisie mixtă la Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii pentru TAROM„, a afirmat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Întrebat ce înseamnă reorganizarea economică pentru TAROM, ministrul Transporturilor a sugerat disponibilizarea a 50% din angajaţi.

O companie de mărimea TAROM, care e aşezată pe baze economice corecte, are în mod normal în jur de 500, 600 de angajaţi, 90% dintre ei fiind personal navigant. Noi avem dublu„, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a participat miercuri, la Tulcea, la recepţia lucrărilor de amenajare a noului terminal de pasageri al Aeroportului internaţional Delta Dunării, investiţia realizată în ultimii ani având un buget total de 179.571.398,18 lei. Din această sumă, 124.596.154,11 lei reprezintă sprijinul nerambursabil oferit prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult