Acasa BusinessCompanii Tu stii cand sa renunti la patutul pentru bebe? Sfaturi utile pentru parinti

Tu stii cand sa renunti la patutul pentru bebe? Sfaturi utile pentru parinti

scris de D.P.
46 afisari

Pentru cei mai mari, patul este foarte important. Cautam intotdeauna un model care sa ne asigure un somn tihnit si privim toate aspectele direct in ochi: de la pret si pana la durabilitatea acestuia. Pentru cei mici, lucrurile nu se schimba deloc.

Tu stii cand sa renunti la patutul pentru bebe? Sfaturi utile pentru parinti

Tu stii cand sa renunti la patutul pentru bebe? Sfaturi utile pentru parinti

Drept urmare, achizitionarea unui patut pentru bebe trebuie sa fie la fel de importanta ca cea a unui pat pentru tine. In primele luni de viata, cel mic va petrece foarte mult timp intr-un patut pentru bebe, va descoperi lumini si sunete, ii va recunoaste pe mami si pe tati. Ce mai, intreg universul se afla intr-un patut pentru bebe!
Dar cum il alegem? Cum facem cea mai buna selectie si ii oferim celui mic cel mai bun patut pentru bebe, atunci cand gama este atat de variata?

Parintii trebuie sa aleaga doar articolele care indeplinesc normele europene si anume:

  • un patut pentru bebe trebuie sa fie stabil, fara parti care ar l-ar putea rani pe cel mic atunci cand sunt detasate
  • aparatoarele laterale ale unui patut pentru bebe nu trebuie sa aiba corzi sau parti detasabile
  • intre gratiile unui patut pentru bebe trebuie sa existe o distanta de maximum 6.5 cm
  • distanta dintre partea de sus a lateralelor patutului si saltea trebuie sa fie de 30 de centimetri atunci cand salteaua este pozitionata la cel mai inalt nivel, in primele luni de viata ale lui bebe, sau cand laterala este coborata, si de 60 de centimetri atunci cand lateralele sunt ridicate
  • un patut pentru bebe trebuie sa fie vopsit cu emailuri omologate, cu vopsea fara plumb, cu lacuri ecologice sau pe baza de apa

Specialistii le recomanda parintilor sa achizitioneze un patut pentru bebe nou, care respecta ultimele norme de siguranta UE si realizat din lemn de esenta tare (frasin, artar, stejar, fag). Ideal este sa verifici stabilitatea unui patut pentru bebe inainte sa il cumperi, pentru ca bebe, atunci cand va creste putin mai mare, va fi destul de activ si va trage de patut. In cazul in care nu este solid, este expus accidentelor, lucru pe care nu si-l doreste niciun parinte.
Important este sa fie verificata si tablia unui patut pentru bebe. Ea trebuie sa fie cat mai solida, sa nu se deformeze la mutarea pe un nivel inferior, atunci cand cel mic sare pe ea sau cand o impinge.

Cand vine vorba despre un patut pentru bebe, gama este variata. Puteti alege dintre cele cu roti metalice, convertibile (varianta economica pe timp lung), cu sertare (pentru stocarea hainutelor). Ideal este ca, indiferent de modelul de patut pentru bebe pe care il cumparati, sa achizitionati in acelasi timp si salteaua pentru el, pentru a o putea proba.
Nu uitati ca patutul trebuie sa fie asezat departe de fereastra, cuiere, perdele sau alte obiecte mari de mobilier, pentru ca bebe poate trage ceva ce l-ar putea rani sau viata ii poate fi pusa in pericol. Renuntati la un patut pentru bebe atunci cand el a atins greutatea de 14 kilograme sau inaltimea de 89 de centimetri! Acest lucru este foarte important!

La Noriel, sigur vei gasi un patut pentru bebe care indeplineste toate conditiile de siguranta pe care le doresti pentru cel mic. La preturi foarte bune, cu transport in 48 de ore in orice oras din Romania, sa cumperi de la Noriel este floare la ureche. Nu ramane decat ca cel mic sa viseze frumos in patutul comod, care ii ofera si siguranta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult