Acasa BusinessCompanii Tu stii cum sa alegi un patut pentru bebe? Sfaturi utile pentru viitorii parinti

Tu stii cum sa alegi un patut pentru bebe? Sfaturi utile pentru viitorii parinti

scris de Bogdan Crețu Roman
58 afisari

Achizitionarea unui patut pentru bebe devine primordiala si necesita mult timp pentru alegerea modelului perfect. Cel mic va petrece multe ore in patutul pentru bebe, acolo va descoperi lumea, acolo va fi fascinat de culori, acolo ii va fi universul in primele luni de viata.

patut bebe 2Si tot acolo il veti descoperi in fiecare moment al zilei, razand, plangand sau dormit.
Dar cum alegi un patut pentru bebe care sa iti ofere liniste ca parinte si siguranta si confort pentru cel mic?

Parintii trebuie sa aleaga doar patuturile pentru bebe care indeplinesc normele europene si anume:

  • intre gratiile unui patut pentru bebe trebuie sa existe o distanta de maximum 6.5 cm
  • un patut pentru bebe trebuie sa fie stabil, fara parti care ar l-ar putea rani pe cel mic atunci cand sunt detasate
  • aparatoarele laterale ale unui patut pentru bebe nu trebuie sa aiba corzi sau parti detasabile
  • un patut pentru bebe trebuie sa fie vopsit cu emailuri omologate, cu vopsea fara plumb, cu lacuri ecologice sau pe baza de apa
  • distanta dintre partea de sus a lateralelor patutului si saltea trebuie sa fie de 30 de centimetri atunci cand salteaua este pozitionata la cel mai inalt nivel, in primele luni de viata ale lui bebe, sau cand laterala este coborata, si de 60 de centimetri atunci cand lateralele sunt ridicate

Specialistii le recomanda parintilor sa achizitioneze un patut pentru bebe nou, care respecta ultimele norme de siguranta UE si realizat din lemn de esenta tare, precum frasin, artar, stejar sau fag. Ideal este sa verificati stabilitatea unui patut pentru bebe inainte sa il cumparati, pentru ca bebe, atunci cand va creste putin mai mare, va fi destul de activ si va trage de patut. In cazul in care nu este solid, este expus accidentelor, lucru pe care nu si-l doreste niciun parinte.
Verificati si tablia unui patut pentru bebe. Ea trebuie sa fie cat mai solida, sa nu se deformeze la mutarea pe un nivel inferior, atunci cand cel mic sare pe ea sau cand o impinge.

Gama este variata atunci cand vine vorba despre un patut pentru bebe. Uf, si sunt atatea modele! Puteti alege dintre cele cu roti metalice, convertibile (varianta economica pe timp lung), cu sertare (pentru stocarea hainutelor). Ideal este ca, indiferent de modelul de patut pentru bebe pe care il cumparati, sa achizitionati in acelasi timp si salteaua pentru el, pentru a o putea proba.
Alegeti un patut pentru bebe care se adapteaza perfect stilului dumneavoastra de viata, dar care nu pune in pericol viata lui bebe – lucrul cel mai important.

Daca vreti ca toate conditiile sa fie indeplinite dintr-un foc, atunci noi va recomandam sa descoperiti oferta Noriel. Variata si interesanta, ea sigur va va ajuta sa gasiti un patut pentru bebe perfect. Pentru voi, pentru cel mic. Pentru ca bebe e cel mai important pentru noi. A, si v-am mai spus ca preturile sunt excelente, iar livrarea se face in 48 de ore, in orice loc din tara? Descoperiti ofertele si bucurati-va de bebe!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult