Acasa BusinessCompanii Viitorul colaborarii dintre asiguratori si banci – analizat la XPRIMM Time for Business

Viitorul colaborarii dintre asiguratori si banci – analizat la XPRIMM Time for Business

scris de Ștefan Constantinescu
11 afisari

Viitorul colaborarii dintre banci si companiile de asigurari, din perspectiva consumatorului de produse financiare, dar si situatia actuala de pe segmentul bancassurance vor fi dezbatute marti, 5 aprilie a.c., in cadrul unei noi conferinte din seria evenimentelor XPRIMM Time for Business.

XPRIMM-Time-for-businessEvenimentul se desfasoara cu sprijinul Institutului de Studii Financiare – ISF si este sustinut de mai multe companii din piata de profil.

Structurat sub forma unei dezbateri tehnice, evenimentul reprezinta o platforma de discutii libere asupra evolutiilor legislative si provocarilor specifice colaborarii dintre institutiile bancare si companiile de asigurare, dar nu numai.

Printre temele dezbatute cu prilejul conferintei se vor numara:
· Rolul parteneriatelor de tip bancassurance
o Bancassurance – sistem de promovare si distributie a produselor de asigurare
o Efectele IDD asupra distributiei in sistem bancassurance
· Provocarile parteneriatelor dintre asiguratori si banci din perspectiva protectiei consumatorilor
o Introducerea Reglementarii KID si rolul acestui document in protectia consumatorilor
o Proiectul de act normativ privind contractele de credit pentru consumatori garantate cu bunuri imobile
· Tehnologia si rolul acesteia in dezvoltarea parteneriatului dintre banci si asiguratori
Astfel, perspectiva autoritatii de supraveghere din piata de profil asupra parteneriatului banci-asiguratori va fi detaliata de catre Marius VORNICEANU, Vicepresedinte – Sectorul asigurari, Autoritatea de Supraveghere Financiara – ASF, precum si de catre Calin RANGU, Director, Directia de Protectia Consumatorului, ASF, si Presedinte ISF – Institutul de Studii Financiare.

De asemenea, Sorin MITITELU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata, si Vlad ANTONIU, Director Comercial, ERGO Romania, reprezentantii a doua dintre principalele companii care activeaza pe segmentul asigurarilor de viata in Romania, vor fi prezenti in cadrul conferintei pentru a oferi detalii despre provocarile, dar si oportunitatile specifice colaborarii dintre institutiile bancare si asiguratori

Nu in ultimul rand, Cati STOICAN, Directorul General Adjunct al SAFETY Broker, va prezenta perspectiva brokerilor asupra temei analizate in cadrul conferintei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult