Acasa BusinessEconomic ”Băieţii deştepţi” ţin cu dinţii de contractele cu Hidroelectrica

”Băieţii deştepţi” ţin cu dinţii de contractele cu Hidroelectrica

scris de Bogdan Crețu Roman
1 afisari

Contractele din energie ale” băieţilor deştepţi” au fost transmise către Ministerul Justiţiei în vederea găsirii unei posibilităţi de anulare a acestora, a declarat miercuri ministrul Economiei, Lucian Nicolae Bode.

”Băieţii deştepţi” ţin cu dinţii de contractele cu Hidroelectrica

În data de 15 februarie negocierile bilaterale cu companiile din sector în scopul reducerii duratei şi a cantităţii şi, respectiv, al creşterii preţului nu au dat rezultatele aşteptate, iar în aceste condiţii s-a luat decizia transmiterii contractelor către Ministerul de Justiţie în vederea analizării lor pentru o eventuală anulare, a precizat ministrul citat. O decizie în acest sens urmează să fie luată în 23 februarie, a mai spus ministrul Bode. Urmează să se stabilească o poziţie comună a celor două ministere.
Potrivit şefului de la Economie, principalul obstacol în încheierea negocierilor a fost creşterea preţului energiei electrice livrate de Hidroelectrica. Pe de altă parte, în privinţa reducerii cantităţii şi a duratei contractului au existat unele acorduri. ‘Statul român este interesat să aducă aceste contracte în limita normalului şi a bunului simţ’, a spus Lucian Nicolae Bode.
Acesta a subliniat că ‘există şi un plan B’ care va fi aplicat după şi în funcţie de răspunsul primit de la Ministerul Justiţiei.  Şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, a declarat, la începutul acestei luni, că Guvernul României trebuie să exploreze orice posibilitate juridică legală pentru a anula contractele bilaterale secrete din energie şi să negocieze cu respectivele companii noi contracte, la preţuri de piaţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult