Acasa BusinessEconomic 1000 de români – un pariu cu viitorul !

1000 de români – un pariu cu viitorul !

scris de Ion Petrescu
62 afisari

Pentru majoritatea românilor, copleşiţi de existenţa marcată de o subfinanţare individuală, cu cauze multiple, decantabilă la proximele alegeri locale şi la cele parlamentare, din ultimul trimestru al acestui an, accesarea fondurilor sociale europene poate fi comparată cu o mână întinsă spre… o Fata Morgana.

1. Initiatorii proiectului INVESTESTE IN OAMENI

Initiatorii proiectului INVESTESTE IN OAMENI

Iată însă că un grup de universitari, cu profesiuni şi experienţe complementare, s-au încumetat să conceapă un proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, inspirat intitulat: Investeşte în oameni!

Despre ce anume este concret vorba am înţeles la teleconferinţa organizată de iniţiatori, cu conaţionali interesaţi de ofertele de instruire aplicată, incluse în proiectul deja menţionat, vizibili pe ecranul virtual din Bucureşti, conexiunile live/în direct vizând grupuri-ţintă din Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova şi Iaşi.

2. Managerul de proiect, Dumitru Iacob crede ca poate invata 1000 de semeni sa zboare...

Managerul de proiect, Dumitru Iacob crede ca poate invata 1000 de semeni sa zboare...

Managerul de proiect, profesorul universitar dr. Dumitru Iacob a reuşit să adune, la aceeaşi masă, experţi în soluţii profesionale viabile, pe termen scurt, mediu şi lung, răspunzând astfel nedumeririlor, inabilităţilor şi curiozităţii viitorilor cursanţi.

Au urmat intervenţii punctuale, cu argumente de interes general, ce merită a fi cunoscute pentru mesajele deloc pesimiste, adresate nu doar interlocutorilor aflaţi la sute de kilometri distanţă.

3. Rodica Lupu, directoare la Federatia Junior Chamber International mizeaza pe reusita cursantilor

Rodica Lupu, directoare la Federatia Junior Chamber International mizeaza pe reusita cursantilor

Cu un limbaj ce exprima certitudinea reuşitei finale, Rodica Lupu, directoare la Federaţia “Junior Chamber Internaţional” a insistat pe avantajele utilizării tehnologiei moderne, de către cei ce vor urma fie cursurile de antreprenoriat – unde sunt aşteptaţi, cu predilecţie, specialişti în resurse umane -, fie cursurile de abilităţi manageriale, unde vor lua loc în bancă începători în domeniu, dar şi manageri de orice nivel, din IMM-uri…

Competiţie? Da. Una la care vor lua parte doar specialiştii care au frecventat atât work-shop-urile de antreprenoriat, cât şi cursurile de abilităţi manageriale. Pentru a intra în concurs, cursanţii trebuie să elaboreze – evident cu sprijinul primit la cursuri – un plan de afaceri.

Premiile se acordă doar în condiţiile înregistrării unei firme sau persoane fizice autorizate la Registrul Comerţului.

Aici fiind vorba, după cum a precizat managerul Dumitru Iacob, de sume între 2000 lei şi 3000 de euro, destinate exclusiv demarării concrete a afacerilor iniţiate de cursanţii premiaţi.

4. Diana Cismaru crede in sansa romanilor cu initiativ si idei originale

Diana Cismaru crede in sansa romanilor cu initiative si idei originale

Geografia proiectului? Iată o sintagmă enunţată şi explicată, cu recurs la argumente inedite, de către Diana Cismaru. Din start a atenţionat asistenţa că, la ora actuală, societatea românească este scindată practic în două grupuri. Primul include conaţionali obişnuiţi, înainte de 1989, să aibă o siguranţă a zilei de mâine, implicit locuri de muncă stabile.

O altă parte a românilor cuprinde pe cei cu iniţiativă, independenţă în acţiune, idei originale şi combativitate pentru materializarea lor. Ei sunt cei ce pot reuşi prin intermediul unui antreprenoriat de calitate. Dar, pentru a deveni ei înşişi antreprenori de succes le sunt necesare cunoştinţe şi deprinderi pe măsura provocărilor ce şi le asumă. Antreprenori care să nu neglijeze comunicarea, de excepţie, cu cei implicaţi în materializarea proiectelor proprii.

5. Cristina Leovaridis cunoaste drumul tipic al intreprinzatorilor manageri

Cristina Leovaridis cunoaste drumul tipic al intreprinzatorilor manageri

De ce este atât de important antreprenoriatul? La această întrebare a oferit un amplu răspuns Cristina Leovaridis. În acest mod se generează 2/3 din locurile de muncă în Uniunea Europeană, apare concurenţa pe piaţă, competivitatea ce duce la produse cu preţuri mai mici. Iar drumul tipic al întreprinzătorilor manageri parcurge, succesiv, cele trei etape: angajarea la o firmă mică, activitatea la o structură multinaţională, deschiderea propriei afaceri – la apogeul carierei profesionale.

Vor semenii noştri ca să lucreze pe cont propriu? Doar 45% din cetăţenii Uniunii Europene, faţă de 70% dintre locuitorii Statelor Unite ale Americii!

Doresc tinerii români să fie salariaţi sau să aibă propria afacere? Pentru ultima variantă optează 70% din studenţii la Politehnică şi doar jumătate din absolvenţii facultăţilor de ştiinţe umane! Trăim în lumi încă paralele…

6. Alina Bargaqoanu mizeaza pe atentia necesara implementarii oricarui proiect cu finantare europeana

Alina Bârgăoanu mizeaza pe atentia necesara implementarii oricarui proiect cu finantare europeana

Atenţie la implementare!” Cu acest avertisment pragmatic şi-a început şi terminat intervenţia profesoara universitară Alina Bârgăoanu, decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, din Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, instituţie care, în parteneriat cu Federaţia “Junior Chamber International” şi Asociaţia Naţională a Editorilor şi Autorilor de Teste Psihologice şi Educaţionale derulează proiectul “Antreprenoriat pentru resurse umane.”

Contrazicând prejudecata, larg răspândită, că sunt greu de accesat fondurile europene, Alina Bârgăoanu a atras atenţia, viitorilor cursanţi, că implementarea proiectelor constituie cea mai dificilă parte. Ea a recunoscut că România nu trece printr-o perioadă a entuziasmului, de unde şi menirea proiectului Investeşte în oameni!: să încerce să lupte împotriva acestui climat.

A intervenit prompt managerul de proiect. Nu doar pentru că a promis luarea în serios a atenţionării decanului, de către întreaga echipă de formatori, ci şi pentru a sintetiza visul său printr-o metaforă. „Nu pot să produc 1000 de avioane. Nu am facilităţile adecvate. Dar pot să învăţ 1000 de oameni să zboare!”

7. Catalina Cicei crede in rolul celui ce face o selectie avizata a resurselor umane

Cătălina Cicei crede in rolul celui ce face o selectie avizata a resurselor umane

Nu în ultimul rând a intervenit Cătălina Cicei , care s-a referit, cu predilecţie, la bateriile de teste ce vor fi administrate, pentru a ajuta experţii în resurse umane să se orienteze spre candidaţii cu calităţile dezirabile dezvoltării unui proiect sau altul de afaceri proprii.

Videoconferinţa a fost pretextul aducerii – faţă în faţă -, a formatorilor cu primii înscrişi la cursurile menţionate, din start fiind clar pariul organizatorilor, de a restarta optimismul unor conaţionali dornici să-şi depăşească actuala condiţie materială, onest, învăţând să devină administratorii unei soarte mai bune, în care însuşirea abilităţilor specifice antreprenorilor şi comunicarea modernă reprezintă chei ale dezirabilei prosperităţi individuale.

Şi pentru că femeile par a fi dominante în acest proiect, merită reamintite cuvintele rostite de Anna Eleonor Roosevelt, fostă Primă Doamnă a Statelor Unite: Viitorul aparţine celor ce cred în frumuseţea propriilor vise!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult