Acasa BusinessEconomic 120 de milioane pentru programul Rabla

120 de milioane pentru programul Rabla

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Guvernul va aloca un buget de 120 milioane de lei în 2012 pentru programul Rabla. Şi proiectul Casa Verde va primi 100 de milioane de lei, a declarat ministrul Laszlo Borbely.

programul rablaMinistrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat că în trei săptămâni posesorii de maşini vechi pot accesa programul Rabla la centrele de casare a autoturismelor.

„În cadrul acestora, programul Rabla începe de miercuri sau de la apariţia în monitor selectarea REMAT-urilor şi a dealerilor şi sper ca în trei săptămâni să pornim efectiv, deci oamenii să poată să predea maşinile la REMAT-uri”, a declarat ministrul pentru Agerpres.

El a reamintit că din 2010, de când s-a schimbat sistemul, s-a reuşit casarea a 300.000 de maşini vechi., care au dispărut din circulaţie. “Am reuşit prin aceste tichete valorice – de 3.800 de lei fiecare bilet – cetăţenii să cupleze 3 tichete şi au reuşit să achiziţioneze în jur de 100.000 de maşini noi în aceşti ani. Anul acesta pornim deocamdată cu fonduri pentru 30.000 de maşini”, a completat Borbely.

În altă ordine de idei, ministrul Mediului a dat asigurări că vor continua şi proiectele care ţin de programul Casa Verde pentru persoane fizice, proiect accesat până în prezent de 43.000 de familii. În baza acestui program, persoanele fizice pot să-şi cumpere centrale termice bazate pe energii regenerabile, beneficiind de prime de la stat în valoare de 6.000 sau 8.000 de lei. De asemenea, în anul 2012 Ministerul Mediului va aloca fonduri pentru lucrările de îndiguire, pentru prevenirea inundaţiilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult