Acasa BusinessEconomic 125 milioane euro nerambursabili pentru autostrada Timişoara-Arad

125 milioane euro nerambursabili pentru autostrada Timişoara-Arad

scris de Ziua Veche
2 afisari

Comisia Europeană (CE) a aprobat o finanţare nerambursabilă de 124,4 milioane de euro, din Fondul de Coeziune, pentru construcţia autostrăzii Timişoara-Arad şi a centurii ocolitoare Arad.


Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T) 2007-2013 şi vizează construcţia a 33,25 kilometri de autostradă între Timişoara şi Arad şi 12,25 kilometri de şosea de centură la nivel de autostradă, precizează Mediafax. Lucrarea, estimată la 270 milioane de euro, este executată de consorţiul FCC-Porr-Astaldi. Lucrările la autostradă au început în 2009 şi trebuiau să fie finalizate în 2011, termen care a fost amânat cu un an. Consorţiul a anunţat săptămâna trecută că ca a suspendat anumite activităţi ale lucrărilor din cauza firmei de consultanţă, care nu a certificat o parte din lucrările executate, în valoare de aproximativ 25 milioane euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult