Acasa BusinessEconomic 150.000 de români au cerut până acum amânarea ratelor la bănci

150.000 de români au cerut până acum amânarea ratelor la bănci

scris de Misu Andrei
67 afisari

Băncile au primit până acum aproximativ 150.000 de cereri de amânare a plății ratelor la bănci. Florin Dănescu, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor, spune că oamenii cântăresc bine înainte de a face această solicitare și unii chiar au renunțat atunci când au văzut noul scandențar.

Românii pot cere, de la începutul acestei săptămâni, amânarea plății ratelor la bănci pentru o perioadă de până la 9 luni. Normele de aplicare a OUG 37/2020 au fost publicate luni în Monitorul Oficial, ordonanța de amânare a ratelor intrând astfel în vigoare.

În 4 zile, numărul cererilor în acest sens a ajuns la 150.000, aproximativ 10% din totalul creditelor acordate de băncile din România.

E o creștere foarte rapidă, dar ne bucurăm că avem clienți carre cântăresc cu mare responsabilitate această opțiune și realizează că o solicitare făcută pe termen mai lung decât e nevoie nu este necesară”, a spus Dănescu la Digi24.

El a precizat că sunt și clienți care au cerut amânarea ratelor pentru o perioadă mai scurtă decât termenul maxim de 9 luni prevăzut în ordonanța de urgență.

O amânare pe termen mai lung decât au nevoie i-ar putea încărca fără rost pentru perioada următoare”, a spus Dănescu.

Mai mult, spne Dănescu, au fost și cazuri când oamenii au văzut noul scadențar și au decis că reușesc, totuși, să se descurce și fără amânarea plății ratelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult