Acasa BusinessEconomic 162 de miliarde de euro. Grecia a calculat pagubele provocate de Germania nazistă

162 de miliarde de euro. Grecia a calculat pagubele provocate de Germania nazistă

scris de M.A.
7 afisari

Valoarea despăgubirilor solicitate Germaniei de către Grecia pentru distrugerile cauzate în cel de-al Doilea Război Mondial este de 162 miliarde de euro, a anunţat un reprezentant al Comisiei de lucru a Ministerului elen de Finanţe, Aristomenis Singhelakis.

162 de miliarde de euro. Grecia a calculat pagubele provocate de Germania nazistă

162 de miliarde de euro. Grecia a calculat pagubele provocate de Germania nazistă

Din suma totală anunţată, 108 miliarde de euro reprezintă despăgubirile propriu-zise, fără a lua în calcul infrastructura distrusă, iar restul de 54 miliarde de euro sunt valoarea creditelor pe care Banca Greciei a fost nevoită să le dea naziştilor, transmite Moldpres, care citează agenţii internaţionale de presă. Singhelakis a făcut o declaraţie în acest sens miercuri, în timpul prezentării la Salonic a albumului „Holocaustul elen. Anii 1940-1945”, precizează Ria Novosti. El a adăugat că grupul de lucru ministerial consideră că Germaniei ar trebui să-i fie cerute despăgubiri şi pentru unele situri arheologice din Grecia distruse, dar şi pentru uciderea de civili.

Ministerul grec de Finanţe a creat respectiva comisie în 2012, în plină criză şi negocieri cu creditorii externi. Unii politicieni eleni consideră că Berlinul ar datora Atenei despăgubiri de câteva sute de miliarde de euro pentru distrugerile cauzate în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Iniţial, conform calculelor preliminare ale comisiei speciale, Germania ar datora Atenei în jur de 7,5 miliarde de euro.

4 comentarii

Tache 17-01-2013 - 19:50

Traiasca Uniunea Europeana, organizatie de prestigiu, la care Romania a aderat in anul 2007.

digital 17-01-2013 - 20:14

hai,izdraieluților,voi când faceți,decontul?!

Antibasistul 17-01-2013 - 21:31

L-au facut, au primit de un milion de ori mai mult decit meritau, lipitorile ovreiesti.

MI-5 18-01-2013 - 00:00

Germania are de platit si Romaniei, datorii de cca 15 miliarde de euro, pentru marfurile si carburantii luati dar ne-achitati in timpul celui de al doilea razboi mondial.
La aceasta se adauga pagubele produse prin tratatul Hitler-Stralin privind Basarabia, dar si pagubele produse de hortysti in Ardeal, in urma dictatului hitlerist.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult