Acasa BusinessEconomic 3.700 de euro economisiţi anual pentru a avea un trai decent la pensie

3.700 de euro economisiţi anual pentru a avea un trai decent la pensie

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Fiecare român care urmează să se pensioneze până în 2051 va trebui să economisească în medie, anual, suma de 3.700 de euro pentru a-şi menţine un nivel de trai similar celui dinainte de pensie, a declarat, miercuri, într-o conferinţă, directorul general al Aviva Asigurări de Viaţă, Mihai Popescu.


„Cifra este rezultatul unei analize efectuate de grupul Aviva şi compania de consultanţă Deloitte în ţările europene. Practic, deficitul total al pensiilor în România ajunge la 40,2 miliarde de euro, echivalentul a peste o treime din PIB-ul naţional. La nivelul Europei, deficitul anual al pensiilor se ridică la 1.900 miliarde de euro”, a spus Popescu, citat de Mediafax. El a explicat că prin deficitul pensiilor se înţelege diferenţa dintre venitul necesar pentru un nivel de trai adecvat la pensionare şi suma de bani pe care oamenii se aşteaptă în prezent să o primească drept pensie. Potrivit rezultatelor analizei, deficitul de pensii ajunge la 68,8 miliarde de euro în Polonia, 25,3 miliarde de euro în Cehia şi 9,5 miliarde de euro în Ungaria. Popescu a arătat că, dacă nu se iau măsuri rapide şi importante, cea mai mare parte din forţa de muncă din România se va confrunta cu un nivel de trai foarte redus la pensie. „În următorii 40 de ani, 11 milioane de persoane se vor pensiona în România, ceea ce înseamnă puţin mai mult de jumătate din populaţia actuală şi de aproape trei ori mai mult decât numărul actual de angajaţi, respectiv 4,68 milioane”, a menţionat Popescu. Potrivit acestuia, fiecare persoană trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru viitorul său, iar companiile de asigurări de viaţă au datoria de a le oferi clienţilor toate informaţiile de care au nevoie, astfel încât produsele pe care le achiziţionează să fie în concordanţă cu necesităţile personale. Raportul Aviva arată că persoanele mai în vârstă vor trebui să se bazeze pe mai multe modalităţi de economisire pentru a obţine un venit suficient la pensie, în timp ce persoanele mai tinere au o perioadă mai mare la dispoziţie să-şi mărească economiile anuale pentru pensie. Astfel, tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani trebuie să economisească 1.300 euro în fiecare an pentru a reduce decalajul financiar şi a păstra un nivel de trai decent, în timp ce pentru categoria de vârstă de 30 – 40 ani suma care trebuie economisită ajunge la 1.700 euro. „Pentru cei care acum au 50 ani şi se vor pensiona în următorii 15 de ani, suma necesară de economisit se ridică la 4.800 euro/an, pentru că au mai puţini ani la dispoziţie pentru a acumula pentru perioada de după pensionare”, a afirmat Popescu. Potrivit studiului, persoanele care nu îşi pot suplimenta veniturile la pensie prin economii sau alte bunuri, precum proprietăţi imobiliare, vor trebuie fie să lucreze peste vârsta de pensionare, fie să se pensioneze mai târziu, fie să accepte un nivel de trai mult redus la pensie. Popescu a menţionat că una din ipotezele luate în calcul la efectuarea analizei a fost evoluţia veniturilor salariaţilor români, care se vor ajunge, în 2023, la 80% din salariul mediu înregistrat în toatele statele membre ale Uniunii Europene.

 

0 comentariu

maresalu 30-10-2010 - 11:42

Socialism mascat! Vrajeala cu mediu si cu hrana si cu strategiile atot cuprinzatoare. Strategii de astea avea si Ceasca si tot degeaba. Slugile tehnocrate ale guvernului comunist mai emana cate o strategie. Va rog sa cititi documentul cu pricina si veti observa lucruri normale dar si multe baliverne socialiste copiate din documentele ONU, UNDP care merg la tari africane. In plus ce e aia se vehiculeaza ca prim ministru!!!! Cine masoneria, KGB-ul? la fel se vehicula si cu Ilici Iliescu! Si se vehicula la Europa Libera! De ce ce place rusilor de la puterea asocierea cu ZIUA VECHE? Pentru ca e o trompeta buna de lansat zvonuri! ZIUA a fost prooccidental, capitalist si anti iliescu. La fel si mazare in urma cu 20 de ani…

codru 30-10-2010 - 15:09

IADUL e pavat cu bune intentii !! Ce cultivai e domnul C. G. – imi aduce aminte de filosofia benigna a lui Mironov, care voia programe poentru supra dotati !
« Eu vă spun aşa: La Microsoft şi la NASA a doua limbă este limba română.»
La mai mare, tovarase Georgescu !

tzaran plugar 30-10-2010 - 22:12

„Nu am nevoie doar de cinci baroni în agricultură, de exemplu, am nevoie de 500.000 de fermieri moderni si prosperi.”

Si sa nu ne mai imbrobodeasca Boc cu infrastructura ca nu pricepem nimic. Agricultura-i baza ca pune painea pa masa.
Nici mosier poet nu ne trebuie. Auzi ce zicea deunazi, sa iasa intelectualii din dulap ca de nu este hotarat sa-si arunce pixul jos.

Realistul 01-11-2010 - 09:49

Sunt capabili potzi zice si competentzi cind au ce fura. Daca nu se vede oferta schimba macazul si se fac Juristi.

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult